Artister Diggiloo 2020: David Lindgren, Tommy Nilsson, Per Andersson, Theoz, Jessica Andersson, Mariette, Sanne Salomonsen, Sarah Dawn Finer. Lisa Stadell, Kristina Lindgren och Frida Öhrn.

Artister Diggiloo 2020: David Lindgren, Tommy Nilsson, Per Andersson, Theoz, Jessica Andersson, Mariette, Sanne Salomonsen, Sarah Dawn Finer. Lisa Stadell, Kristina Lindgren och Frida Öhrn. Foto: Kristofer Sandberg

Diggiloo tar plats i Sandskogen

25 turnéstopp från norr till söder

YSTAD.

Diggiloo ger sig ut på turné igen för 17,e gången. Det som är sig likt är att David Lindgren leder showen, precis som de senaste åren och Jessica Andersson är en av de trogna artisterna som finns med på turnén även i sommar.

Totalt 25 musikfester väntar i sommar, från Norrbotten till Skåne och i sommar besöker man också allt från naturreservat, tennisarenor, slottsparker till campingområden och badplatser. I fjol drog Eurovisionaktuelle John Lundvik en hel del publik och applåder och i sommar har man bjudit in den danska rockdrottningen Sanne Salomonsen till gänget, inte minst för att även locka den danska publiken till Skåne och Diggiloo.

Enligt producenten Patrik Krall så har man fått en hel del mejl från den danska sidan och det är dessa man tillgodoser nu när man plockar in Salomonsen.

Någon som också gör debut i sommarens uppställning är en av Sveriges största och yngsta artister. ”Theoz” - Theo. Med miljontals följare på musikappen Tik Tok och 200 000 prenumeranter på Youtube släppte 14-åringen en EP med sex låtar i somras och ger sig med det nu ut på turné tillsammans med artister som Mariette, Frida Öhrn, komikern Per Andersson, sångaren Tommy Nilsson, Sarah Dawn Finer och musikalartisten Kristina Lindgren.

Jessica Andersson gör dessutom sin 15:e sommar med gänget och ser fram emot ännu en Diggiloosommar.

– Just i år var det ganska svårt att tacka nej. Det kändes istället mer självklart än någonsin att tacka ja då jag firar15 år med showen och det ville jag gärna få uppleva, säger Jessica Andersson och inflikar med ett skratt att hon hoppas att David Lindgren ser till att det blir en liten hyllning som tillägnats henne.

Hon ser också årets startfält som lovande precis som alltid.

– Ja, det känns väldigt lovande, årets startfältet. Tommy Nilsson och David Lindgren är två klippor sångmässigt som är trygga att luta sig mot. Sanne Salomonsen är också en förebild och när jag fick veta att hon skulle få vara med var det ännu lättare att tacka ja. Sedan är jag väldigt glad att även att Sarah Dawn Finer eftersom jag räknar henne som en vän och jag vet att hon suttit i publiken många gånger så det var bara en tidsfråga innan det var dags för henne att komma upp på scen.

Under presentationen av årets artistuppställning anlände Per Andersson i cyklop, shorts och strumpor och sandaler. Komikern som ska förgylla sommarens föreställning har med andra ord redan börjat förbereda sig för show.

– Han är en glädjespridare av rang Per och det är otroligt roligt att han är tillbaka.

Att det blir gamla Kristianstad idrottsplats som får agera scenplats beror också delvis på att man växt ur kostymen i Tivoliparken.

– Ja, det var tekniskt omöjligt när showen växer med träd och liknande att få plats i Tivoliparken. På arenaområdet har vi dessutom bra logistik och stor kapacitet för den stora publiken vi väntar oss, säger Sven-Erik Olsson, lokal arrangör i Kristianstad.

Skånska stopp Diggiloo 2020:

1/7 Malmö, Malmö Arena

10/7 Ystad, Sandskogen

24/7 Kristianstad, Arenaområdet

25/7 Båstad, Tennisstadion

Publicerad 26 November 2019 08:57