Andreas Håkansson fick sig en chock när katten hoppade ut men en stund senare visade den sig vara väldigt tam och kelig. Nu försöker verkstaden att hitta ägaren.

Andreas Håkansson fick sig en chock när katten hoppade ut men en stund senare visade den sig vara väldigt tam och kelig. Nu försöker verkstaden att hitta ägaren. Foto: Privat.

Mekanikern hittade katt i bilens motorutrymme: "Blev chockade"

Nu efterlyser man ägaren

YSTAD.

När en bil skulle servas på verkstaden hoppade en grå katt ut från motorutrymmet. Katten fångades in och var väldigt tam så mekanikerna misstänker att den kommit bort från sin ägare. "Vi tar hand om den så länge till någon ger sig till känna", säger Onni Andersson.

Av
André Kvist

Morgonen på verkstaden började som alla andra. Man tog tag i dagens arbeten och satte i igång. Men denna fredag fick en oväntad utveckling. När mekanikern Andreas Håkansson skulle serva en VW Tiguan öppnade han motorutrymmet och ut hoppade en liten grå katt.

– Vi blev rätt så chockade. Andreas öppnade huven och då hoppade katten ut och han hämtade mig så vi kunde hjälpas åt att fånga in den och se till att den inte smet ut, berättar verkstadschef Onni Andersson på Autowerk i Ystad.

Den gråa lilla katten har nu fått en egen liten plats på verkstaden där hen ligger och vilar sig. Onni har kollat med bilens ägare och katten tillhör inte denne. Nu efterlyser man ägaren som troligtvis hör hemma i Vanstad, Lövestad eller Öja.

– Vi tar hand om den så länge till någon ger sig till känna.

Har ni någonsin varit med om detta tidigare?

–Nej, det är första gången vi haft en katt under huven. En och annan mus har vi stött på. Katter har ju en tendens att dra sig till värme och antagligen har den tyckt det var varmt och gott där vid motorn, säger Onni och fortsätter:

– Den är väldigt tam och kelig så det finns säkert någon som saknar den där ute, det tyder på att det inte är någon vildkatt.

Kattn har fått ett krypin och verkar må bra efter fredagsmorgonens äventyr.

Kattn har fått ett krypin och verkar må bra efter fredagsmorgonens äventyr. Foto: Privat

Om man inte lyckas hitta ägaren så lär det inte bli en verkstadskatt. Verksamheten ligger nära den trafikerade Dragongatan och även om verkstadens personal redan börjat uppskatta sin maskot så skulle det nog inte vara säkert att ha den kvar där. En sista utväg kanske blir att katten får sig ett nytt hem, men det är ett senare problem, menar Onni Andersson.

Uppdatering

Ägaren till katten "Mimmi" är hittad och har nu kommit hem igen.

Publicerad 22 November 2019 00:00