Sjöbos nya skolchef börjar i januari.

Sjöbos nya skolchef börjar i januari. Foto: André Kvist

Klart med ny skolchef – han tar över i januari

"Troligen en häftig start på mitt arbete"

SJÖBO.

Åtta månader efter att den förra skolchefen Jeanette Willby sade upp sig är det nu klart vem som tar över. Per- Olof Wilsén tar över ansvaret med start i januari. "Min ambition är givetvis att jag ska bidra till att göra Sjöbo till en ännu bättre skolkommun", säger han.

Av
André Kvist

Per-Olof Wigsén, 58 år, heter Sjöbo kommuns nya skolchef. Han har många års erfarenhet som skolledare i Sollentuna, Järfälla och Upplands Väsby. Dessutom har en en kort period varit programchef för Teach for Sweden.

Med start i början av nästa år tar han över rollen och bosätter sig i Anderslöv utanför Trelleborg. Samtidigt pågår en stor omstrukturering av skolorna där Färsingaskolan inom kort ska bli den enda högstadieskolan i Sjöbo.

– Jag vet att det pågår en organisationsutveckling, som säkerligen kommer att prägla vårens arbete. Det blir därför, troligen en häftig start på mitt arbete. Min ambition är givetvis att jag ska bidra till att göra Sjöbo till en ännu bättre skolkommun, säger Per-Olof Wigsén i en kommentar och fortsätter:

– I början handlar det för mig om att skapa kontakter genom att besöka samtliga rektorer och verksamheter för att lära känna organisationen från grunden och på alla plan. På så sätt kan jag identifiera var behoven för verksamhetsutveckling finns, berättar Per-Olof Wigsén.

LÄS MER: Nya bakslaget: Skolchefen slutar omedelbart

Den process som förvaltningen arbetar med var del i att locka Wigsén till Sjöbo. Skolorna ska tillsammans med socialtjänst, kultur och fritid bilda en förvaltning.

– Jag fick ett mycket bra intryck av det jag läste om verksamheterna men framförallt i mötet med förvaltningsledningen, fackliga företrädare, administration och intervjuande rektorer.

– Jag ser mig själv som en erfaren och trygg ledare med förmåga att veta när jag behöver leda och när jag behöver vara lyhörd. Att vara tillgänglig och stöttande är lika viktigt för mig som tilliten att andra klarar och genomför delegerade uppgifter, avslutar Per-Olof.

Per-Olof Wigsén, Sjöbos nya skolchef.

Per-Olof Wigsén, Sjöbos nya skolchef. Foto: Pressbild

Publicerad 22 November 2019 08:39