Foto: Mostphotos.com

Förlamad kvinna fick ringar stulna rakt från handen

Vårdas på lasarettet för en stroke

YSTAD. En kvinna i 80-årsåldern har blivit bestulen på sina ringar. Detta i samband med att hon vårdas på lasarettet i Ystad för en stroke. Enligt anhöriga som anmält hädelsen ska ringarna ha stulits direkt från kvinnans hand.

– När vi hälsade på mamma härom kvällen upptäckte vi att två av hennes tre ringar borta, berättar en av kvinnans döttrar för Ystads Allehanda.

Enligt döttrarna ska kvinnan ha haft ringarna på sig när hon anlände till sjukhuset. De ska då ha försökt ta av henne dem, men då kvinnans fingrar svullnat fick de sitta kvar.

När de kom för att hälsa på sin mamma tidigare i veckan var ringarna plötsligt borta. Personalen hade inte tagit av dem och de fanns heller inte i något värdeskåp.

Mamman kan varken prata eller röra sig efter stroken men ska ha nickat till svar när döttrarna frågat om någon tagit ringarna från henne.

– Det är otroligt obehagligt. Självklart för mamma, men även för oss anhöriga. Det blir ju som en ytterligare sorg. Mamma har drabbats av en förfärlig sjukdom och nu även blivit ett brottsoffer. säger döttrarna till tidningen.

Det är inte första gången som patienter har blivit av med värdesaker på lasarettet. Enligt Ystads Allehanda ska flera liknande stölder gjorts det senaste året.

Publicerad 01 November 2019 14:58