Domen dröjer längre tid än normalt då en viktig undersökning av den mordmisstänkta ska genomföras. Först därefter tas beslut om påföljd.

Domen dröjer längre tid än normalt då en viktig undersökning av den mordmisstänkta ska genomföras. Först därefter tas beslut om påföljd. Foto: André Kvist

Ny undersökning skjuter upp dom i Vallbymordet

Misstänkt ska genomgå ny rättspsykiatrisk undersökning

YSTAD/VALLBY.

Domen i mordrättegången dröjer. Första ska den misstänkta 26-åringen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, något han gjorde även tidigt i utredningen.

Av
André Kvist

Rättegången har avslutats och nu inväntas domen i Vallbymordet. Efter diskussioner har tingsrätten på måndagen den 28 oktober kommit fram till beslut att den misstänkta ska genomgå en ny rättspsykiatrisk undersökning.

Tingsrätten skriver i ett pressmeddelande att det finns övertygande bevisning för att den tilltalade har begått gärningen. Undersökningens syfte är att klargöra om det förelegat en allvarlig psykisk störning vid gärningen natten mellan den 4 och 5 februari och om det även gäller i nuläget.

Resultatet från denna undersökning kommer få en avgörande betydelse för vilken insikt 26-åringen kan ha haft om gärningens innebörd, samt vilket straff som kan bli aktuellt. Redan i början av utredningen genomgick den misstänkta liknande undersökningar.

Den 26-åriga mannen kommer fortsatt att stanna i häktet tills domen faller. Han har varit frihetsberövad sedan den 5 februari då polisen slog till mot hans bostad.

Publicerad 28 October 2019 14:34