Läkaren sjukskrev barn under långa perioder för att de skulle genomgå den alternativa behandlingen.

Läkaren sjukskrev barn under långa perioder för att de skulle genomgå den alternativa behandlingen. Foto: Mostphotos.

Hyrläkare rekommenderade alternativ behandling – anmäls

Sjukskrev barn under längre perioder på oklara grunder

TOMELILLA.

En läkare som arbetet som konsult på vårdcentral i Tomelilla kommun anmäls till Inspektionen för vård och omsorg. Läkaren ska bland annat ha rekommenderat en behandling som kallas "medical tapping".

Av
André Kvist

Under 2018 och 2019 har läkaren hyrts på en vårdcentral i kommunen. Till patienter, både vuxna och barn, har läkare rekommenderat alternativ och inte vedertagen behandlingsform som kallas "medical tapping", står det i anmälan till IVO.

Läkaren ska dessutom ha rekommenderat en specifik vårdgivare till patienterna som denne varit involverad med. I anmälan framgår även att barn har sjukskrivits under långa perioder utan någon klar diagnos. Läkaren ska även ha fortsatt sjukskriva ett barn från en annan vårdcentral.

"Har sjukskrivit barn under långa perioder utan klar diagnos för att dessa ska kunna genomföra behandling "medical tapping".

Metoden tapping ska vara ett av österländskt ursprung och är en metod för att reducera stress, ångest och depression. Vad exakt läkaren har rekommenderat för behandling framgår inte. Läkaren är nu anmäld till IVO.

Publicerad 20 October 2019 06:00