Skillinge Teater sätter upp en föreställning som får fantasin att gå i spinn.

Skillinge Teater sätter upp en föreställning som får fantasin att gå i spinn. Foto: André Kvist.

Sensorer och visuella effekter skapar ett vandringsäventyr

Skillinge satsar på barnteater i höst

SKILLINGE.

Med premiär den 26 oktober inleder Skillinge Teater en storsatsning på barnteater. Föreställningen Det glömdas trädgård är ett vandringsäventyr där stora delar styrs av besökarna själva."Med hjälp av sensorerna ges barnen utmaningar där de måste hjälpas åt för att komma vidare i äventyret, berättar Karin Johansson-Mex vid teatern.

Av
André Kvist

Hela Studioscenens hus har byggts om för höstens digitaliserade scenföreställning. Ett första steg för Skillinge teater in i den digitala teatervärlden.

– Föreställningen handlar om betydelsen av omtanke och vikten av den altruistiska hjälp som vi ger varandra. Med hjälp av sensorerna ges barnen utmaningar där de måste hjälpas åt för att komma vidare i äventyret, berättar Karin Johansson-Mex, en av Skillinge Teaters två verksamhetsledare, i ett pressmeddelande.

I Det glömdas trädgård färdas barnen till en underjord där växtligheten dött ut sedan länge. Trädgårdsmästaren med de magiska händerna finns kvar men frågan är hur man ska hitta dit. Det blir ett visuellt vandringsäventyr för både barn och vuxna

– Skillinge Teater har ett dynamiskt driv när de utvecklar sina föreställningar - hela ensemblen arbetar tillsammans och samskapar verket. Det ger en kollektiv intelligens som ofta resulterar i en innovativ och nyskapande scenkonst, säger Ragna Wei, övergripande regissör för Det glömdas trädgård.

Föreställningen finansieras med stöd av Simrishamns kommun, Kulturrådet och Region Skåne. Föreställningen sätts upp från den 26 oktober till juli 2020.

Publicerad 11 October 2019 09:51