Föräldraföreningen ville att kommunen skulle rusta upp isbanan, nu möts man halvvägs.

Föräldraföreningen ville att kommunen skulle rusta upp isbanan, nu möts man halvvägs. Foto: Adobe Stock.

Isbanan får mindre lyft – fullständiga åtgärder för dyra

Nämnden klubbar igenom förslaget

SANKT OLOF.

Några mindre åtgärder kan man utföra men några större summor kommer inte att läggas på att ordna till isbanan i Sankt Olof. Samhällsbyggnadsnämnden har nu tagit beslutet.

Av
André Kvist

I vintras föreslog Föräldraförening Offensiv att kommunen rustade upp isbanan. Det handlade bland annat om jämna till asfalten och en brunn som inte är tät. Samt sätta upp bättre belysning runt banan.

LÄS MER: Risig isbana föreslås få välbehövlig upprustning

– Vi har påtalat problemen flera gånger. Det är små grejer som ska göras för att få rätt på det, hit kommer ju mycket folk och umgås, sade Patrik Palm från föreningen som skickat in förslaget i vintras.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har nu sett över möjligheterna till att förbättra isbanan. Att skaffa ett anpassat lock till avloppsbrunnen och laga den läckande brunnen skulle vara enkelt att åtgärda.

Även någon form av invallning menar man vore enkelt att genomföra till en rimlig kostnad. Men att asfaltera och sätta upp mer belysning skulle gå på 200 000 kronor och det anses i högsta laget.

Samhällsbyggnadsnämnden har nu beslutat att gå på förvaltningens förslag, vissa mindre grejer kommer åtgärdas men några större summor läggs inte på isbanan.

Publicerad 11 October 2019 06:00