Upprepade gånger ska två klasskamrater ha gett sig på barnet, enligt anmälan, genrebild.

Upprepade gånger ska två klasskamrater ha gett sig på barnet, enligt anmälan, genrebild. Foto: Mostphotos.

Barn kränkt på skolgård – slagen upprepade gånger

Barn- och ombudsmannen kräver svar: "Står och matar slag"

SIMRISHAMN.

En förälder slog larm om att ett barn på skolan blev slagen gång på gång. Trots det hände ingenting. Nu ska Barn- och elevombudet göra en utredning och avgöra om kommunen har följt lagen.

Av
André Kvist

På en skolgård i kommunen får en förälder syn på en förfarande händelse. En elev får ta emot slag efter slag av en jämnårig.

”På morgonen råkar jag av en händelse se när en klasskompis till (namn) står och liksom matar slag mot (namn)”, skriver föräldern till BEO.

Den vuxna sätter stopp för kränkningen och lyfter saken med ansvariga vid skolan. Enligt den slagna eleven är det två klasskamrater som ger sig på hen. Oftast handlar det om slag men vid ett tillfälle blev hen slagen med en taggig gren.

I anmälan till Barn- och elevombudet står det att samtalen med lärare och kurator inte har hjälpt, enligt tidningen. Nu ska BEO göra en utredning för att avgöra om kommunen agerat enligt lagen för att förebygga och motverkar kränkningar. Man har begärt svar från Simrishamn, samt dokumentation, kring de kränkningar som anmälts.

Publicerad 10 October 2019 13:27