William Nilsson på Silverstone.

William Nilsson på Silverstone. Foto: Jan Kåre-Rafoss.

Racingtalangen efter debutåret: "Jättenöjd – all körning är rolig körning"

Kört både RallyX och V8

TOMELILLA.

Den 19-åriga racingtalangen William Nilsson prövade i år vingarna i V8 Thunder Cars. Detta vid sidan av den alltjämt pågående RX2 International Series. Tekniska besvär har kantat säsongen men överlag är han nöjd.

Av
André Kvist

Under helgen den 4 och 5 oktober körde Tomelillasonen William Nilsson den sista tävlingen i V8 Thunder Cars på Mantorp. Hans debutår avslutades med tredje bästa tid i kvalet och haveri när det gällde som mest. Diffen gick sönder i race 1 och Nilsson gled av banan flera gånger då endast ett av hjulen snurrade. Detta han tyvärr inte lagas.

– Det blev ett tufft andra race och jag tappade för mycket på grund av diffen. Men vi gjorde vad vi kunde och kämpade på bra. Sen ville det sig inte hela vägen. Det är såklart frustrerande, men det är motorsport, säger Nilsson.

Under året har William fortsatt tävla i RX2 International Series och detta pågår till november med avslut i Sydafrika. Men i och med helgen var säsongen slut för V8 och debutsäsongen inom racing kan summeras.

Tekniska besvär har kantat hans tävlingar men allt som allt är det en nöjd förare.

– Även om det inte alltid gått som jag velat är jag jättenöjd med säsongen. All körning är rolig körning. Vad som händer nästa år får vi se, jag håller mina dörrar öppna och kommer satsa på det som känns bäst. Om det är rallycross eller racing får vi se, men en säsong inom motorsporten blir det helt klart, säger William och tackar sponsorer, teamet Memphis Racing och alla som stöttar honom.

Värsta stunden var möjligen premiären i sin ordinarie klass. I Barcelona blev det en krasch efter att Nilsson blev påkörd av en annan förare.

– Eftersom jag krockade in i muren med bakänden av bilen tog smällen värre, och jag kunde inte riktigt förbereda mig på kollisionen. Det kändes direkt att smällen tagit illa över nacke och rygg, sade Nilsson kort efteråt.

Röntgen och undersökning på sjukhus visade turligt nog att inget var brutet. Men skelettet och musklerna hade fått sig en rejäl smäll och det blev vila och smärtstillande efter detta. Fem dagar senare satt han i bilen för att premiärtävla i V8. Sista tävlingen för i år är den 9 och 10 november i Sydafrika.

Publicerad 08 October 2019 06:05