Polisen utreder nu om det finns samband mellan misshandeln vid skolan och den av familjen.

Polisen utreder nu om det finns samband mellan misshandeln vid skolan och den av familjen. Foto: Mostphotos.

Film på misshandel tros ligga bakom attack på familj

Polisen: "Dessa två sparkade, slog och ströp målsägande"

SJÖBO. En film på en misshandel fick stor publicitet i sociala medier. En dag senare attackerar två män en familj utanför hemmet och hotar att ta deras liv.

Av
André Kvist

Under fredagskvällen den 4 oktober inträffade en misshandel på Emanuelskolans parkering, en person ska ha slagit en annan till marken. Detta filmades av ett vittne som sedan publicerade materialet på olika lokala sidor på Facebook. Filmen fick stor spridning och efter att en person gjort en anmälan har polisen en utredning om misshandeln, dock utan någon målsägande.

På lördagen sprids filmen som en löpeld. När det sedan blir natt knackar två män, en i 45-årsåldern och en i 20-årsåldern, på en adress i Sjöbo. Familjens två söner och fadern blir allvarligt misshandlade av de båda besökarna utanför deras hem.

– Dessa två sparkade, slog och ströp målsägande. Man hotade också målsägande till livet vilket är olaga hot. Allt inträffade utanför bostaden, berättar Birthe Parkhagen, kommunpolis.

Den ena av sönerna har i förhör gjort gällande att det finns ett samband mellan de två händelserna. Han berättar att han har sett filmen och tror att angriparna av någon anledning varit ute efter hämnd.

– Han tror att det har ett samband med vi vet inte i nuläget.

Polisen har varit på platsen och gjort en teknisk undersökning. Man har säkrat vissa spår och utredningen av båda händelserna går nu vidare.

Av familjen är det endast fadern som har spår av misshandeln, det handlar om svullnader i ansiktet och blåmärken. I övrigt ska de vara fysiskt sett oskadda.

Publicerad 07 October 2019 11:19