Det pågående arbetet går vidare och till våren ska allt vara på plats.

Det pågående arbetet går vidare och till våren ska allt vara på plats. Foto: Pressbild

Affärerna klara för nya handelsplatsen – helt ny snabbmatskedja

Fastighetsägaren: "Skapar nya arbetstillfällen i Ystad"

YSTAD.

Den första byggnaden på den nya handelsplatsen vid Dragongatan är på plats och dess granne är på gång. Redan nu står det klart att fastigheterna är tingade för uthyrning. Fem verksamheter varav en helt ny snabbmatskedja tar plats.

Av
André Kvist

Sedan i maj har arbetat pågått för fullt och nu börjar man se resultat på tomten intill Bilprovningen. En byggnad är på plats och den andra ska nu byggas upp. Samtidigt står det klart att lokalerna är uthyrda. I ett pressmeddelande berättar fastighetsägaren med glädje om intresset.

– Vi är glada över att fastigheten nu är fullt uthyrd med starka koncept som kompletterar övrig handel på Dragongatan och skapar nya arbetstillfällen i Ystad, säger Gert Andersson, ägare till Industrispår AB och den aktuella fastigheten.

På 3 722 kvadratmeter ska två snabbmatsrestauranger, en butik, gym och biltvätt ta plats.

Den växande danska biltvättskedjan WashWorld expanderar och har redan etablerat fyra anläggningar i Sverige. Företaget automatiserade biltvätt kommer vara helt obemannad och öppen dygnet runt. Tidigare var det planerat att Waxy skulle ta plats men de föll bort under arbetets gång.

Danska Washworld öppnar sin femte anläggning i Ystad 2020.

Danska Washworld öppnar sin femte anläggning i Ystad 2020. Foto: Pressbild.

Det var även planerat att Woki skulle flytta in men när kedjan gick i konkurs så öppnade det för en helt ny asiatisk snabbmatskedja. Det är Asian Deli som öppnar sin första restaurang i Ystad. Man har planer på att öppna totalt 60 restauranger i Sverige. Utbudet är inspirerat av mat från Kina, Thailand och Korea.

Som sällskap får man i byggnad två den väletablerade hamburgerkedjan Max Burger som gör anspråk på hela byggnaden.

Splitternya kedjan Asian Deli startar i Ystad och kommer bygga 60 restauranger i Sverige.

Splitternya kedjan Asian Deli startar i Ystad och kommer bygga 60 restauranger i Sverige. Foto: Pressbild.

Vidare kommer Hööks Hästsport att etablera sig på 454 kvadratmeter. Företaget är specialiserat på hästar och hundar och har sedan tidigare flera butiker runt om i Skåne. Man har på senare år expanderat över Norden med butiker i Danmark, Norge och Finland.

Slutligen kommer kommer Nordic Wellness etablera ett flaggskepp i sydöstra Skåne. På två våningar och totalt 1 538 kvadratmeter blir det idel träning. Gymmet blir första att öppna i början av våren nästa år och sedan följer de övriga efter innan sommaren infaller.

Hööks kan och har det mesta för ryttare, hästar och hundar.

Hööks kan och har det mesta för ryttare, hästar och hundar. Foto: Pressbild.

Publicerad 07 October 2019 09:20