En grupp ungdomar, konstnärer och allmänheten ska tillsammans skapa ett verk om framtiden.

En grupp ungdomar, konstnärer och allmänheten ska tillsammans skapa ett verk om framtiden. Foto: Ystad kommun/pressbild.

Kreativa ungdomar sökes till framtidsprojekt

Besökares svar utgör grunden för verket

YSTAD.

Inför ett konstprojekt till Bästa Biennalen söker man nu ungdomar med en kreativ ådra. Den unga gruppen ska skapa ett verk som utgår från människors tankar om framtiden.

Av
André Kvist

Kultur och utbildningsförvaltningen på Ystad kommun söker nu ungdomar i högstadiet och gymnasiet för ett specialprojekt. Är man intresserad av konst och framtidsfrågor passar detta som handen i handsken.

"I unga konstnärsgruppen får man tillsammans med konstnärer och besökare forma ett konstprojekt som utgår från människors tankar om framtiden."

Tre frågor ställs till besökare:

  • Vad har vi nu som vi verkligen vill behålla?
  • Vad kan vi göra oss av med, vad vi inte eller vill inte ha?
  • Vad vill vi ta tillbaka som vi tappat bort de senaste decennierna?

Det semifärdiga verket ska ställas ut under Bästa Biennalen på tre olika platser. Där får allmänheten dela med sig av sina tankar till den unga konstnärsgruppen. Detta tar man sedan med sig in i slutfasen. Vad det kommer landa i återstår att se, det kan vara en presentation, film, utställning eller performance. Resultatet ska visas på Tjörnedala konsthall och Ystads konstmuseum så småningom.

Tanken är att starta upp arbetet den 10 oktober för att sedan visas upp under höstlovet i slutet av oktober.

Publicerad 06 October 2019 00:00