Ett antal traktorer från Eggelstadsträffen, liknande kommer synas den 5 oktober.

Ett antal traktorer från Eggelstadsträffen, liknande kommer synas den 5 oktober. Foto: Privat.

Traktorer kör för cancerdrabbade: "Gör vad vi kan"

"Många som drabbas, i vår närhet"

SJÖBO.

För femte året i rad kommer veterantraktorerna att cruisa runt i kommunen. Syftet är att köra till förmån för cancerforskning. Drygt 30 gamla maskiner samlas för att visa upp sig för en god sak.

Av
André Kvist

Den 5 oktober är det åter dags för traktorcruisingen mot cancer. Diverse veterantraktorer kommer ta sig runt i Sjöbo med omnejd. Veterantraktorentusiasten och arrangören Roland Persson berättar hur det hela begav sig.

– Det var en idé jag fick när jag såg våra gamla traktor stå i garagen och inte göra någon nytta. Jag tänkte att vi kunde visa upp dem och samla lite pengar för forskningen och det föll väl ut, säger han.

Tidigare år har man skänkt intäkterna till Rosa Bandet, Cancerfonden och Barncancerfonden. Detta år går bidragen generellt till cancerforskning. I fjol fick man in närmare 7 000 kronor och förhoppningen är alltid att kunna ge något mer.

– De som kör traktorerna skänker en summa och sedan är det många som kommer fram och skänker en slant. Det är många som drabbas i vår närhet, vänner och familj, vi gör vad vi kan, säger Roland Persson.

Arrangemanget startar på marknadsplatsen i Sjöbo klockan 10 i samband med Sjöbodagarna och Mikaeli marknaden. Till skillnad från andra år kommer man inte ta en långrunda utan en kortare tur och sedan parkera utanför Folkets Park.

Publicerad 23 September 2019 11:35