I januari var marken täckt av snö och platsen oförändrad. Nu nio månader senare har den förändrats efter fyra år av kamp från byalaget, på bilden Marita Melos, Jon Leifsson och ordförande Pia Åhman.

I januari var marken täckt av snö och platsen oförändrad. Nu nio månader senare har den förändrats efter fyra år av kamp från byalaget, på bilden Marita Melos, Jon Leifsson och ordförande Pia Åhman. Foto: André Kvist.

Nya marknadsplatsen redo att invigas

Höstmarknaden fick ställas in

LÖVESTAD.

Fyra år efter att byalaget tog initiativet står nu den nya marknadsplatsen klar. På lördagen den 21 september invigs den.

Av
André Kvist

Den anrika marknadsplatsen intill den gamla stationen har under året fått sig ett ordentligt ansiktslyft. På plats finns nu boulespel, multiplan, nya lekredskap, sandlåda och plats för grillning.

Förhoppningen att den skulle vara redo för höstmarknaden grusades dock. Planen var att hålla marknad den 1 september men då var det fortfarande delvis en byggarbetsplats. Den 5 april nästa år blir därför första gången som marknaden hålls på den nygamla platsen.

Marknadsplatsen invigs lördagen den 21 september. Tekniska nämndens ordförande Jörgen Jönsson kommer att hålla tal och byalaget sätter upp hoppborg, samt arrangerar säckhoppskamp och godisregn.

Invigningen är mellan klockan 15 och 18 men det går givetvis att stanna längre och komma tidigare, hälsar kommunen och byalaget.

Gestaltningsförslag av Lövestad marknadsplats.

Gestaltningsförslag av Lövestad marknadsplats. Foto: Sjöbo kommun.

Publicerad 19 September 2019 09:03