Lars Dekan är lättad över att sommarens traumatiska upplevelse äntligen kan läggas till handlingarna.

Lars Dekan är lättad över att sommarens traumatiska upplevelse äntligen kan läggas till handlingarna. Foto: Emma brännman

Lars utpressades av bedragare – nu har domen fallit

"Skönt att det är över"

ALMARÖD. Under hot tvingades tatueraren Lars Dekan underteckna ett avtal som förband honom att betala 50 000 kronor till den pistolbeväpnade man som sökt upp honom i hans tatueringsstudio. Nu har gärningsmannen fått sitt straff.

– Det känns skönt att en etablerad yrkeskriminell till slut åkte fast, säger Lars Dekan under onsdagen.

Tidigare under dagen fick han beskedet att den 31-årige man som i somras utpressade honom på pengar dömts.

– Det blev kanske inte ett jättelångt straff men det känns skönt att veta att han är bakom lås och bom för nu i alla fall, säger han.

Det var i början av juli som Lars Dekan blev uppsökt i sin tatueringsstudio av en man som hävdade att hans tioåriga son hade blivit tatuerad av Dekan utan pappans vetskap.

Dekan som några dagar tidigare tatuerat en 15-åring som kom till studion tillsammans med sin pappa och bror blev inledningsvis förtvivlad och försökte hjälpa mannen.

Någon hjälp var mannen dock inte intresserad av. Däremot ville han ha en stor summa pengar för att kunna ta bort tatueringen med laser.

– Han menade att jag begått ett misstag och nu skulle betala. Han sa att han tillhörde maffian och att det skulle bli ett blodbad om jag inte betalade, berättade Lars Dekan i en tidigare intervju i Lokaltidningen.

För att bli av med mannen betalade Lars Dekan till slut in 15 000 kronor mannens konto.

Utpressningen slutade dock inte där. Efter att ha mottagit de 15 000 kronorna kom mannen tillbaka för att tvinga Dekan att betala mer. Han greps då av polis.

När domen mot honom föll under onsdagen stod det klart att 31-åringen döms för utpressning mot Lars Dekan, samt för ringa stöld efter att ha stulit drivmedel från Circle K. 31-åringen får sex månaders fängelse och åläggs att betala skadestånd till Lars Dekan på 35 693 kronor.

Publicerad 11 September 2019 15:08