Föreställning ombord skeppet Johanne

Föreställning ombord skeppet Johanne Foto: Pressbild.

Skepp kommer lastat med dansk cirkus

Gränsöverskridande föreställning

YSTAD.

Det 18 meter långa skeppet Johanne har turnerat runt bland Nordens hamnar under sommaren. Nu kommer den slutligen till Ystad den 22 september. Föreställningen är en blandning av cirkuskonster och skeppsteater.

Av
André Kvist

Den ståtliga segelbåten i trä, Johanne, har seglat tusentals sjömil. Ombord har artisterna skapat en föreställning av sällan skådat slag. Akrobatiska konster från masten, balansering i motvind och precision i allt som sker. Skeppets besättning demonstrerar vad som händer om kreativt anarki utbryter.

Det är så Nycirkus på Nordisk Vand tar sin början. Under sommaren har sällskapet turnerat runt i hamnarna i vår nordliga del av världen. Nu den 22 september kommer båten och dess sällskap slutligen till Ystad.

Det är en gränsöverskridande nycirkusföreställning som utspelar sig ombord på Johanne. Artisterna och musikerna skapar en poetisk föreställning med elektronikaartisten Jenny Nilssons hjälp. Samtidigt går akrobater på lina, jonglera och visar sin konstfärdighet högt upp i masten.

Foto: Pressbild.

Föreställningen är producerad med stöd av Odense Kommune, Statens Kunstfond, Odense Havnekulturfestival, Kulturrådet och Region Skåne. Det finns ett begränsat antal sittplatser så ta med något att vila bakdelen på.

Fakta

Nycirkus på Nordisk Vand

Tid: 22 september kl. 16-17

Plats: Ystad hamn, Packhuskajen/Norra kajen (nära T/S Helenes kajplats)

Medverkande: Andrea Hilario, Johannes Starke, Matthew Horton, Rebecca Seward, med livemusik av Jenny Nilsson.

Instruktion: Rune Vadstrøm Andersen

Producent: Spinning Compass Performance

Co-producent: DYNAMO Workspace

Värd i Ystad: Ystads kommun, Ystad Hamn och Ystads riksteaterförening.

Publicerad 10 September 2019 10:46