Polykemis huvudkontor i Ystad.

Polykemis huvudkontor i Ystad. Foto: André Kvist.

Polykemi lockar världen till Ystad

Välkomnar medarbetare från Europa, Asien och Nordamerika

YSTAD.

Det årliga seminariet hos storföretaget är i år större än någonsin. Stadens betydelse är alltjämt tungt rotad i företaget trots att man finns på tre kontinenter. Fokus under dagarna blir hållbarhet och framtid.

Av
André Kvist

När Hugo Jönsson startade Polykemi 1968 trodde han nog inte att företaget skulle växa sig så stort som det gjort. Idag finns det över tre kontinenter. Entreprenören själv gick ur tiden 2013 och han fick se sina söner ta företaget ut på världsmarknaden då han lämnade över redan 1997.

Varje år samlas medarbetare från olika håll i Ystad, där hjärtat i verksamheten än idag finns kvar.

– Vi välkomnar dotterbolag, agenter och samarbetspartners från Europa, Asien och Nordamerika. Under två dagar kommer vi att tillsammans prata om så viktiga frågor som hållbarhet, framtid och Polykemis unika roll som tillverkare av både ny och återvunnen plastråvara på tre kontinenter, berättar Polykemis försäljningschef Mattias Persson, i ett pressmeddelande.

Mellan den 9 och 11 september väntas deltagare från andra delar av världen. Dessa ska dels utbildas och även få en uppfattning om staden Ystad. I år är seminariet större än det någonsin varit.

– I år har vi fler deltagare än någonsin tidigare. Det är väldigt glädjande och vi ser fram emot produktiva dagar.

Publicerad 09 September 2019 10:47