Wells spelar i Kivik i slutet av september och sedan blir det ett antal spelningar på Kåseholm under vintern.

Wells spelar i Kivik i slutet av september och sedan blir det ett antal spelningar på Kåseholm under vintern. Foto: André Kvist & Pressbild.

Exklusiva middagar och Robert Wells på slottet

Kommer fler spelningar på Österlen

KÅSEHOLM.

De nya slottsägarna har börjat komma i ordning under sin första säsong. Nu planerade en av Sveriges exklusivaste middag, ett koncept man gör tillsammans med stjärnkocken Daniel Berlin. Även Robert Wells ska uppträda på plats.

Av
André Kvist

De nya slottsägarna Jamie White och Joakim Silvandersson har under fjolåret renoverat och rustat upp. I år har man haft föreställningar och unika evenemang. Stort fokus ligger på konst och matupplevelser.

Samtidigt har samarbetet med den dubbla Michelinkocken Daniel Berlin intensifierats. Nästa steg är att arrangera "En av Sveriges exklusivaste middagar", som man kallar det.

–Det är något vi kör med Daniel Berlin för mellan sex till tio personer. Man får en stor personlig måltid av kocken själv, boende på slottet, rundtur och möjligheter till vin- eller cocktailprovning. Sedan är det vikning på natten och Daniel serverar sedan frukost på morgonen, berättar Joakim Silvandersson.

Planen är att dra igång med dessa exklusiva middagar löpande från mitten av oktober. Prislappen per person hamnar på 9 750 kronor men då ingår också boendet på denna anrika plats.

Kåseholm slotts ägare Jamie White och Joakim Silvandersson.

Kåseholm slotts ägare Jamie White och Joakim Silvandersson. Foto: André Kvist.

Är man ute efter en häftig matupplevelse men inte vill sova över så har parterna skapat "viltmiddagar". Från oktober och framåt är konceptet att Daniel Berlin tar fasta på vad naturen erbjuder för det mer överkomliga priset 2 245 kronor.

– Viltmiddagarna är för större grupper och då serverar vi allt från hjort och vildsvin, det är en blandad kompott helt enkelt.

I slutet av september så kommer kompositören och artisten Robert Wells till Österlen. Den 28 och 29 september spelar han på Kiviks äppelmarknad. I samband med det kan vi vänta oss fler framträdande av Wells framöver, berättar Silvandersson.

– Planen är att vi ska köra i vinter och under nästa år. Robert kommer ner strax och då ska vi lägga upp schemat för spelningar på Kåseholm. Han är ju otroligt duktig och känd långt utanför Sveriges gränser.

Robert Wells.

Robert Wells. Foto: Pressbild.

Publicerad 09 September 2019 13:33