Flera campinggäster blev vittne till olyckan.

Flera campinggäster blev vittne till olyckan. bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos.com/Adobe Stock

Campingägaren: "Våra tankar går till familjen"

Campinggäster blev vittne till tragisk olycka

BORRBYSTRAND. Under måndagseftermiddagen blev flera campare på Borrbystrands camping vittne till när ett spädbarn kördes över av en backande bil. Nu pågår krissamtal på campingen. "Det är en mycket tragisk händelse och en ren skär olycka", säger Fredrik Persson, ansvarig på plats.

Det var vid lunchtid på måndagen som en utländsk familj som varit på semester i Sverige skulle checka ut från Borrbystrands camping. I tron att det lilla barnet var med sin mamma började en annan familjemedlem backa ut bilen. Barnet befann sig dock bakom bilen och blev överkört av den backande bilen.

– Det var en ren skär olycka. De kom inrusande här precis när det hänt och räddningstjänst var på plats efter bara några minuter, berättar Fredrik Persson som ansvarar för campingen.

Barnet flögs omgående till universitetssjukhuset i Lund. Tyvärr gick hans liv inte att rädda.

Då det var mitt på dagen och olyckan skedde blev flera campinggäster vittne till olyckan.

– Räddningspersonal var dock snabbt på plats och alla kunde erbjudas hjälp direkt. Under eftermiddagen har det hållits krissamtal både enskilt och i grupp för alla som berörts av olyckan. Även Simrishamns kommun är på plats för att erbjuda sitt stöd, säger Fredrik Persson.

Hur mår er personal efter händelsen?

– De är givetvis chockade, men efter omständigheterna mår de bra. Våra tankar går just nu till familjen, säger han.

Publicerad 14 August 2019 08:09