Parkour tar plats under en föreställning om metoo i november.

Parkour tar plats under en föreställning om metoo i november. Foto:Mostphotos

Kulturprogrammet för unga på plats

"Ett brett och intressant program"

SJÖBO.

Årets kulturprogram är på plats och det innehåller allt från teater till metoo och amerikansk folkmusik. Kulturskolan passar även på att hylla Lennart Hellsing som föddes för 100 år sedan med ett turnerande allsångsprogram.

Av
André Kvist

Kulturprogrammet för grund- och särskolan är årligen intressant att kika närmare på. Det bekostas av Sjöbo kommun och av bidrag från Kulturrådet.

I år kommer de amerikanska folkmusikerna Bonnie och Taylor Sims med sin konsert Stand up & Sing out! till Flora. Man djupdyker i metoo när teatern Seek & Hide spelas upp på Färsingskokan. Musik, parkour, akrobatik och dans ingår i föreställningen så det kommer bli både lekfullt och iögonfallande.

Hela Sjöbo tar ton när författaren Lennart Hellsing hyllas på sin 100-årsdag. Ett allsångsmaterial skickas ut på förhand och sedan är det bara till att sjunga med.

Det kommer bli en hel del utflykter under det kommande skolåret. Besöken på Malmö Stadsteater och årskurs 4 får chans att åka till Ystad Studios för att lära sig mer om film.

– Vi är stolta över ett brett och intressant program, säger Paula Brante, barn- och ungdomskulturutvecklare i Sjöbo kommun.

Hela schemat och detaljer kommer finnas på Kulturskolans hemsida.

Publicerad 13 August 2019 10:47