Ystad stadsbibliotek och de fyra mindre filialerna frågor besökare hur man kan bli bättre.

Ystad stadsbibliotek och de fyra mindre filialerna frågor besökare hur man kan bli bättre. Foto: André Kvist.

Biblioteken ber om hjälp för att bli bättre

Ställer frågor till besökare

YSTAD.

Inom kort ska man utvärdera förändringar som skett de senaste fem åren när biblioteksplanen ska revideras. För att fortsätta förbättras ska Ystads fem bibliotek nu ta hjälp av besökare.

Av
André Kvist

De senaste fem åren har man renoverat och fräschat upp de fem biblioteken i kommunen. Öppettider har utökats och de fyra mindre biblioteken har numera meröppet. Bokbussen, arrangemang och aktiviteter är annat som utvecklats rejält på sistone.

Inför den utvärdering som ska ske när kommunens biblioteksplan ska revideras så ber man nu om hjälp. Tre snabba frågor ska ge svar på hur bibliotekens framtid ska se ut.

  • Vad tycker du om öppettiderna på biblioteken i Ystads kommun? Skriv vilket bibliotek du menar.
  • Vad tycker du om arrangemangen och läsaktiviteterna som Ystads bibliotek erbjuder? Skriv vilket bibliotek det gäller.
  • Hur ska biblioteksverksamheten bli ännu bättre?

– Två gånger tidigare under mina sex år här på Ystads bibliotek har jag ställt frågor till våra invånare och besökare och fått in många tänkvärda svar och bra idéer. Vi som jobbar på biblioteken har vårt eget perspektiv och kan behöva lite hjälp att förstå hur våra besökare upplever den verksamhet vi erbjuder, säger bibliotekschef Lena Malmquist.

Frågorna ska läggas ut på samtliga bibliotek och senast den den 5 september vill man ha in svaren. Det går även bra att mejla till biblioteken.

Publicerad 13 August 2019 09:11