Mitt under lunchen blev mannen knivskuren vid Sjöbo gästis av en person han aldrig träffat tidigare.

Mitt under lunchen blev mannen knivskuren vid Sjöbo gästis av en person han aldrig träffat tidigare. Johan Nilsson / TT Ritzau Scanpix

Mordförsöket på Gästis – Skadade mannen använde armarna för att skydda sig

Motivet till attacken oklart

SJÖBO.

Lördagens angrepp mot en man på Sjöbo gästgivaregård utreds nu vidare. Nya förhör ska hållas och åklagare ska inom kort ta ställning till om den anhållna mannen ska häktas.

Av
André Kvist

Klockan var 11:19 på lördagen när en man tog sig till Sjöbo gästgivaregård beväpnad med en kniv. Denna man går då till angrepp mot en annan man varpå denna skyddar sig med sina armar.

När polisen kommer till platsen intill Gamla Torg finner man en man med skärskador och han förs omedelbart till sjukhus med ambulans.

– Målsägande fick skador på underarmarna, det är värjningsskador efter att han skyddat sig, säger Mikael Svensson, kommunpolis.

Attacken ska delvis ha skett utomhus men det är oklart vad för motiv som ligger bakom. Polisen utreder detta i nuläget och det verkar som att de båda männen inte känner varandra sedan tidigare.

Den skadade mannen kunde ge ett bra signalement och tillsammans med andra gästers vittnesmål kunde polisen några timmar senare finna den misstänkta gärningsmannen. Han förhördes och anhölls senare vid klockan 17 misstänkt för försök till mord.

Nya förhör ska nu hållas och på tisdagen ska åklagaren ta ställning till en eventuell häktning.

– Det kommer göras ett nytt målsägandeförhör under dagen och se vad det leder till. Misstankarna kvarstår och i ett senare skedde ska åklagaren ta beslut i hur vi fortsätter.

Sjöbo Gästis har på sina sociala medier tackat för allt stöd, hänsyn och kärlek som under lördagen. Man kunde öppna dagen därpå igen.

Publicerad 12 August 2019 13:18