Mona Caroline Jacobs har byggt yogastudio hemma på gården.

Mona Caroline Jacobs har byggt yogastudio hemma på gården. Foto: Adobe Stock/Privat

Gammalt brygghus blev till ny yogastudio

Medicinsk yoga hemma på gården med Mona Caroline

SARITSLÖV.

Nu öppnar Mona Caroline Jacobs yogastudio hemma på gården, under namnet Self boost yoga.

Av
Emma Brännman

Mona Caroline Jacobs driver sedan tidigare den lilla butiken "Jacobs butik" hemma på gården i Saritslöv, där hon bland annat säljer sin egen yogainspirerade klädkollektion och hälsoprodukter. Nu utökar hon med en yogastudio.

– Jag utbildade mig till instruktör för två år sedan för att jag vill få mer tid till yoga. Jag har alltid gillat yoga och ville få bättre diciplin helt enkelt, berättar hon.

Sedan dess har hon hyrt olika lokaler i Skurup för att kunna hålla sina yogapass för andra.

– Jag kände att det inte var hållbart att hålla på och flytta runt. Vi bor på en gård med flera byggnader så jag fick idén att göra om ett gammalt brygghus till yogastudio. Det var inte så lätt i början, jag fick rådet att riva huset och bygga nytt. Men jag ville vara i just det här huset eftersom jag tyckte att det hade bra energi. Till slut hittade jag en byggfirma som förstod vad jag ville ha och sakta men säkert har huset omvandlats till en yogastudio, säger Mona Caroline Jacobs.

I lokalen har hon plats för grupper på tio till tolv personer. Själv erbjuder hon främst medicinsk yoga men kommer även ta in instruktörer för andra former av yoga. Premiären sker den 17–18 augusti, på Saritslöv 341.

Publicerad 10 August 2019 07:00