HHoppborgen på Kiviks marknad var full med barn då den kollapsade. Bilden är tagen på Kiviks marknad vid ett tidigare tillfälle.

HHoppborgen på Kiviks marknad var full med barn då den kollapsade. Bilden är tagen på Kiviks marknad vid ett tidigare tillfälle. Foto: WIKIMEDIA COMMONS

Fyra barn skadade då stor hoppborg kollapsade

Fördes till tre olika sjukhus i Skåne

KIVIK.

Hoppborgen på Kiviks marknad var full med barn när den plötsligt kollapsade. Fyra barn har förts med ambulans till sjukhus i Ystad, Kristianstad och Lund. För en av de skadade är tillståndet oklart.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Det var klockan 18.15 som hoppborgen plötsligt rasade ihop på Kiviks marknad. Som vanligt besöks marknaden av 100 000-tals personer och många barn var på nöjesfältsområdet. Vad som orsakat olyckan är ännu oklart, men polisen utreder den för närvarande.

– Händelsen rubriceras för närvarande som vållande till kroppsskada, berättar Katarina Rusin vid polisens kommunikationscentral.

Från Ystads lasarett meddelas att två barn som kommit dit har lindriga skador. En femåring har förts till centralsjukhuset i Kristianstad och även därifrån meddelas att skadorna är lindriga.

För barnet som förts till universitetssjukhuset i Lund är det ännu oklart hur allvarliga skadorna är.

Publicerad 16 July 2019 00:00