Den högteknologiska anläggningen lockar intresse från olika håll.

Den högteknologiska anläggningen lockar intresse från olika håll. Foto: Johan Strinberg.

Algodlingarna öppnar upp under sommaren

"Ett lite annorlunda turistmål"

HAMMENHÖG.

Algodlarna håller öppet hus under sommaren från och med midsommar. Det är tredje året i rad man gör så och intresset är stort för den anmärkningsvärda anläggningen.

Av
André Kvist

Artikeln är en återpublicering.

Simris Alg har de senaste åren seglat upp som pionjärer inom både odling och som teknikbolag. De första produkterna rullade ut först 2015 och sedan dess har man märkt av ett stort intresse från allmänheten, miljöintresserade och andra företag.

– Det är ett stort intresse och väldigt blandat. Genom åren har företag och organisationer som är nyfikna på innovationen varit här. Det gäller allt från miljöintresse till rent affärsperspektiv, berättar Carl Johan Aru som arbetar med marknadsföring på företaget.

För tredje året i rad håller man öppet hus med guidade visningar av anläggningen. Från midsommarveckan fram till den 9 augusti kan man på torsdagar och fredagar göra ett besök mellan klockan 13 och 16.

– Från början har det varit naturligt för oss att dela med oss och vara transparenta. Detta är ju ett lite annorlunda turistmål här på Österlen.

Algodlingen är den enda i Skåne och är unika i sin industriella skala. Planerna framöver är arbeta vidare på sin befintliga anläggning och följa produkterna

Publicerad 14 July 2019 06:00