Prisbelönta Ellen Ekman är en av utställarna. Hon är mest känd för serien

Prisbelönta Ellen Ekman är en av utställarna. Hon är mest känd för serien "Lilla Berlin" och utbildade sig vid Serieskolan i Malmö. Foto: Johanna Arnström/Ordfront förlag

Tolv serieskapare skildrar samtiden i "Pang pang patriarkatet"

Ambulerande samlingsutställning till Skurup

SKURUP. I sommar visas samlingsutställningen "Pang pang patriarkatet" på biblioteket i Skurup. Tolv kvinnor skildrar samtiden.

Av
Emma Brännman

I utställningen syns seriestrippar från tolv skandinaviska, kvinnliga serieskapare.

"Skandinavien är fyllt av begåvade kvinnliga serietecknare som producerar seriestrippar. Med den här utställningen vill Strand comics presentera tolv av Skandinaviens bästa och mest lovande strippserieskapare. Tolv kvinnor, var och en med sin egen stil, men alla med skärpa och förmåga att, på kornet, spegla sin egen samtid" står det i beskrivningen av den ambulerande utställningen.

Medverkande serieskapare är Ellen Ekman, Lina Neidestam, Maren Uthaug, Hanne Sigbjørnsen, Maria Smedstad, Frida Malmgren, Ida Larmo, Ida Neverdahl, Josefine Nilsson Åhrman, Melanie Sassarini, Johanna Larsson Pinedo, Linn Irene Ingemundsen.

"Pang pang patriarkatet" visas under bibliotekets öppettider från den 3 juli till och med den 28 augusti.

I samband med utställningen anordnas en workshop på biblioteket den 29 juli. Deltagarna får lära sig grunderna i serieteckning under ledning av konstnären och serieskaparen Siri Lidbeck. Deltagande kostar inget men föranmälan görs med fördel. Workshopen arrangeras av kultur och fritid tillsammans med ABF.

Publicerad 25 June 2019 11:30