De tre husen blir fem våningar höga plus en övre mindre våning, genrebild.

De tre husen blir fem våningar höga plus en övre mindre våning, genrebild. Foto: Mostphotos.

Klartecken för tre nya höghus – byggstart i höst

"Vi hoppas på att bygga mer i Ystad"

YSTAD.

Redan nästa höst ska de första hyresrätterna vara redo för inflyttning. Byggföretaget Fler bostäder har fått bygglovansökan godkänd för 87 lägenheter i Trädgårdsstaden.

Av
André Kvist

Tre nya höghus på strax över fem våningar ska börja byggas i höst. Det är byggföretaget Fler bostäders första projekt i Ystad. Företagets vd berättar att man fått informationen att bygglovsansökna godkänt men han har ännu inte sett protokollet.

– Enligt de uppgifter vi har fått har vi fått klartecken för 87 hyresrätter. Det är lägenheter från 34 till 90 kvadratmeter som är fördelade på tre hus, berättar Magnus Knutsson, vd Fler bostäder.

Den planerade byggstarten är till hösten och just nu arbetar man fram avtal med en entreprenör. Om allt går utan hinder så kan de första hyresgästerna flytta in hösten 2020.

–Vi har en relativt snabb byggprocess. Vi använder oss av långsiktigt hållbar betong som kommer färdigt från fabrik så då går det snabbare.

Företaget har projekt på gång i Lund som startar nästa år och även i Sigtuna där man satsar på bostadsrätter. Varför man nu bygger i Ystad är på grund av stadens potential att växa.

– Vi har gjort en analys på ett antal orter som har goda förutsättningar. Ystad är en sådan ort som vi tror på av massor av anledningar. Vi hoppas på att bygga mer i Ystad som vi ska förvalta långsiktigt. Det finns en efterfrågan, kommunikationer och Ystad är en fin stad. Den har klart potential att växa ytterligare, säger Magnus Knutsson.

Publicerad 25 June 2019 08:58