Att kamma hem utmärkelsen Årets stadskärna är ett mål som samverkan ska arbeta mot.

Att kamma hem utmärkelsen Årets stadskärna är ett mål som samverkan ska arbeta mot. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos.

Nytt samarbete ska utveckla staden – satsar på att bli Årets stadskärna

"Målet är att fortsätta stärka Simrishamn som Österlens huvudstad"

SIMRISHAMN.

Kommunen och näringslivet går samman för att utveckla staden i en gemensam organisation, Mitt Simrishamn. "Jag vill vara med och påverka och få lite fart på staden", säger fastighetsägaren Morgan Ristmägi.

Av
André Kvist

Den nybildade samverkansorganisationen Mitt Simrishamn ska arbeta för att göra staden mer attraktiv.

– Aldrig tidigare har kommun, fastighetsägare och näringsliv skapat en liknande organisation tillsammans. Mitt Simrishamns verksamhet ska långsiktigt öka attraktionskraften för såväl boende som verksamma och besökare i Simrishamn, säger Sofie Bredahl, utvecklingschef i Simrishamns kommun och den nya organisationens första ordförande.

Syftet är att dra organisationen som en ekonomisk förening som ska stärka och fördjupa Simrishamns identitet. Detta ska sedan leda till bättre förutsättningar för att behålla och utveckla näringsliv, handel, service och besöksnäring.

– Genom att jobba för bättre tillgänglighet och säsongsförlängning är målet att fortsätta stärka Simrishamn som Österlens huvudstad och verka för en levande, attraktiv, aktiv stadskärna året runt samt värna vårt fina kulturarv.

Fram till nästa möte i oktober ska man arbeta med nulägesanalys och vara en drivande faktor för att blir Årets stadskärna, en utmärkelse som Östersund tog hem i år. En av fastighetsägarna som tar plats i styrelsen är i Morgan Ristmägi.

– Jag vill vara med och påverka och få lite fart på staden och utveckla och förstärka det fina vi redan har. Försöka få ut budskapet om hur bra det är i Simrishamn, så att fler vill flytta hit, säger han.

Publicerad 24 June 2019 15:43