Göran Pettersson, teaterföreningen Komdra, är producent för sommarens lustspel

Göran Pettersson, teaterföreningen Komdra, är producent för sommarens lustspel "Adams äpplen". Foto: Emma Brännman

Komdra tar sig an spioner och sprängmedel i sommarens lustspel

Lustspelet flyttar ut på borggården igen

SKURUP.

I sommar sätter teaterföreningen Komdra upp lustspelet "Adams äpplen" på Svaneholm. Producenten Göran Pettersson utlovar många skratt.

Av
Emma Brännman

Det är sjunde gången som Komdra sätter upp ett sommarlustspel på Svaneholm.

– "Adams äpplen" är en spionhistoria som utspelar sig under kalla kriget, på 1960-talet. Adam, som driver en blomsteraffär i staden, är inte den skarpaste kniven i lådan men han vill ändå alla gott. Hans käresta heter Eva och hennes far har hittat ett nytt sprängmedel, och nu kommer det två spioner som vill ha tag i formeln. Det blir förvecklingar och det blir kidnappning. Sedan dyker det även upp en låda med äpplen från Orminge, säger Göran Pettersson.

Lustspelet är skrivet av Anders Ruud och har tidigare satts upp i Trelleborg och i Malmö. Ensemblen består av ett tiotal personer inräknat skådespelare, musiker, scenarbetare, producent och regissör. Det är ett gäng glada amatörer som har repeterat sedan januari i år. Föreningen drivs av ideella krafter sedan 2010 och Göran Pettersson har varit engagerad i åtta år. Han har både skådespelat i och producerat många av Komdras uppsättningar men i år nöjer han sig med att vara producent för "Adams äpplen".

Han utlovar många skratt och uppmuntrar den trogna publiken att ta med sig hela familjen till föreställningen som han tycker passar alla åldrar.

– Förra året provade vi att spela inne på slottet på grund av att restaurangen hade sina evenemang utomhus. Det blev ganska besvärligt eftersom det var så varmt. Tempot drogs ner bland skådespelarna och publiken hittade inte riktigt in till oss. I år är vi ute på borggården igen och vi hoppas att publiken ska hitta tillbaka till oss. Kvinnor från 50 år och uppåt är den trognaste publiken, det är de som håller den här formen av kultur levande och det är vi tacksamma för. Nu hoppas vi att de tar med sig hela familjen, säger Göran Pettersson.

Sommarlustspelet har premiär den 7 juli klockan 16 och spelas sedan ytterligare sex söndagar framåt.

Göran Pettersson utlovar stor underhållning.

Göran Pettersson utlovar stor underhållning. Foto: Emma Brännman

Publicerad 22 June 2019 07:00