Enligt anmälaren är doften så olidlig att det inte går att vara i trapphuset och hen kan knappt vara i sitt egna badrum.

Enligt anmälaren är doften så olidlig att det inte går att vara i trapphuset och hen kan knappt vara i sitt egna badrum. Foto: Mostphotos. com

Anmäler lukt från grannlägenhet: "Stanken är fruktansvärd"

Går inte att vara i trapphuset

YSTAD.

En hyresgäst har fått nog av lukten från en grannlägenhet och anmäler nu odören till miljöförbundet. Bostadsrättsföreningen har fått order om att undersöka saken.

Av
André Kvist

Ända sedan personen i lägenheten under flyttade in har det varit en fruktansvärd doft i byggnaden. Den boende i lägenheten ovanför har nu fått nog.

"Luktar fruktansvärt illa i trappuppgång och genom ventilationen upp i vårt badrum och sovrum. Blivit riktigt illa de senaste tre veckorna, nu när det är varmare. Stanken är fruktansvärd", skriver personen i en anmälan till Ystad-Österlenregionens miljöförbund.

Enligt anmälaren har man samtalat både med bostadsrättsföreningen och personen i lägenheten under utan resultat. Nu har miljöförbundet krävt att bostadsrättsföreningen utreder stanken.

Senast den 5 juli ska man ha återkopplat med svar och en kontroll av ventilationen. Om detta inte skulle ske kan miljöförbundets personal komma att besöka lägenheten och om det är befogat så kan det bli tal om föreläggande om utredningar, åtgärder och förbud.

Publicerad 17 June 2019 09:22