Nytt matområde och uppvärmd pool på Ystad Saltsjöbad.

Nytt matområde och uppvärmd pool på Ystad Saltsjöbad. Foto: André Kvist.

Italiensk restaurang, spelhörna och familjär lounge några av nyheterna på Saltan

"Vi vill aldrig att det ska vara samma sak"

YSTAD.

Saltan har under vintern tagit nya grepp på anläggningen. De allra sista detaljerna läggs nu för att allt ska vara klart till påsk. "Vi vill att gästerna ska få en hel upplevelse när de kommer hit", säger Carina Dillman vid Ystad Saltsjöbad.

Av
André Kvist

I fjol byggde man om bastubyggnaden vid Midsommarängen. I år har man haft fullt upp inne i det stora huset. Under vintern har arbetet pågått och nu till påsk ska allt vara klippt och klart för det nya Ystad Saltsjöbad.

– Vi vill att gästerna ska få en helhetsupplevelse när de kommer hit. Därför vill vi skapa nya ytor för besökarna. Vi vill aldrig att det ska vara samma sak. Vi vill skapa nya grejer och älskar att göra det, berättar general manager Carina Dillman vid Ystad Saltsjöbad.

Den nya loungen skapar en familjär känsla av att närhet och gemenskap.

Den nya loungen skapar en familjär känsla av att närhet och gemenskap. Foto: André Kvist.

Det första besökare möts av efter receptionen är den nya "Lidoplayground", en lekplats inomhus för vuxna med biljardbord, shuffleboard och fussball, samt en bar. Några meter längre in mot spa-avdelningen har man byggt upp en ny reception med sidenklädda fåtöljer och soffor.

– Vi kallar det inte spa utan Lido Club & Spa, Lido är genomgående i allt det nya. I "spaet" har vi adderat musik, doft, mat och dryck – det blir mer än ett spa då, tycker vi. Vi vill gå så långt från det gamla med gurkor på ögonen till det moderna till mer avslappnad lyx, som inkluderar allt, hela paketet; lounge känslan där du kan snacka med din vän vid den levande brasan över en drink, äta en god asiatiskt rätt och spela backgammon, till att läsa en bok i seaview, med havet i bakgrunden.

På ovanvåningen har man byggt om det mörka vilorummet med en brasa i mitten. Förr var detta en plats där besökare tog en powernap, nu har färg och ljus tagit över och omvandlat detta till en familjär lounge. Baren har byggts ut och musiken strömmar ur högtalarna, men du kan fortfarande ta dig en tupplur om så önskas.

För den som vill utmana andra finns nu ett

För den som vill utmana andra finns nu ett "lidoplayground" med diverse spel som till exempel shuffleboard. Foto: André Kvist.

Den verkligt stora nyheten är den nya italienska restaurangen Gildas som ligger i anslutning till den stora restaurangen. Med 34 platser en mer intim känsla och med direkt insyn i köket. Gäster bjuds på en femrättersmeny med kockar som serverar vid bordet, så kallad fun-dining.

– Kocken serverar din mat trovärigt vid ditt bord. Det är högljutt, kärleksfullt och italienskt.

Intill restaurangerna ligger den nya hotellbaren Nero som får en otänkt att drömma sig bprt till New York.

Kockarna Felippe och Carina Boräng styr skutan på nya restaurang Gildas, här tillsammans med Carina Dillman, general manager.

Kockarna Felippe och Carina Boräng styr skutan på nya restaurang Gildas, här tillsammans med Carina Dillman, general manager. Foto: André Kvist.

Andra nyheter är att utomhuspoolen nu fått uppvärmning. På sommaren flyttar Lido ut till poolen, Lido by the pool.

Max Grym styr Villa Strandvägen efter att kollegan Daniel Müllern lämnade branschen i slutet av januari, samma goda mat och kärleksfulla atmosfär lever vidare. Vilka artister som kommer till sommaren återstår att se, säger Carina Dillman hemlighetsfullt.

Den nya loungen är ljus och färgsprakande, samtidigt finns sängarna kvar.

Den nya loungen är ljus och färgsprakande, samtidigt finns sängarna kvar. Foto: André Kvist.

Publicerad 15 April 2019 08:19