Jonas Karlsson.

Jonas Karlsson. Foto: Privat

Årets nattvandrare finns i Skurup: "Galet roligt"

Jonas Karlsson årets nattvandrare i Sverige

SKURUP.

Det var en överraskad Jonas Karlsson som fick motta stipendiet för årets nattvandrare av organisationen Nattvandring.nu.
– Det är ett kvitto på att det man gör är bra, säger Jonas Karlsson som startade upp nattvandringen i Skurup i höstas.

Av
Emma Brännman

Jonas Karlsson är årets nattvandrare 2018. Titeln utses av den nationella paraplyorganisationen Nattvandring.nu, vilken nattvandrarna i Skurup tillhör. Nyligen överraskades Jonas Karlsson under ett möte av verksamhetschefen Janne Lundholm med ett stipendium på 10 000 kronor.

– Helt otroligt! Galet roligt, säger Jonas Karlsson om utmärkelsen.

Han var den som tog initiativet till att starta Nattvandring Skurup i höstas. Sedan dess har nattvandrarna, förutom att genomföra vandringar i Skurup och andra kommundelar, bland annat genomfört succéprojektet Öppen arena under både hösten och våren.

– Jag brinner för att göra någonting för unga i kommunen. Det här är verkligen ett kvitto på att det man gör är bra. Vi nattvandrare gör allting på ideell basis och att vi finns ökar tryggheten i kommunen både för unga och för vuxna, menar Jonas Karlsson.

Till hösten planerar nattvandrarna bland annat för en föreläsningsserie för barn och vuxna om respekt, LAN och en tävling där Lions sponsrar med en summa prispengar till den klass i kommunen som lyckas få sina föräldrar att nattvandra mest.

Stipendium för årets nattvandringsgrupp gick till Nattvandring Oxie.

Motiveringen

Så lyder motiveringen från Nattvandring.nu:

"En eldsjäl som med stor glöd för barn och ungdomar får sitt engagemang att sprida sig på lokalt plan men också inom de kommunala och politiska nivåerna. Utan egen vinning har Jonas utvecklat nattvandring Skurup för barn och ungdomars bästa genom trygghet, värme, kärlek och förståelse.

Genom ihärdigt ideellt arbete, många idéer och stort engagemang har Jonas lyckats med att etablera nattvandringen som en viktig och stark part i det förebyggande arbetet."

Publicerad 10 April 2019 08:20