William Nilsson kommer ge sig an två säsonger i två olika fordon detta året.

William Nilsson kommer ge sig an två säsonger i två olika fordon detta året. Foto: Tony Welam/JC Racing.

Racingtalangen kör dubbla säsonger – satsar på mästartiteln

"Jag är spänd och exalterad inför säsongen"

TOMELILLA.

Motorsportens stjärnskottet William Nilsson breddar nu och kör både rallycross och V8 Thunder Cars under 2019. "Det kommer bli jättespännande. Jag har aldrig kört något liknande tidigare", säger han.

Av
André Kvist

Vintern är över och inom kort drar motorsäsongen igång på allvar. För 19-åriga William Nilsson från Tomelilla blir det dubbla säsonger detta året. Utöver att köra rallycross på internationell nivå så kommer han ta sig an V8 Thunder Cars.

– Jag är spänd och exalterad inför säsongen. Sammanfattningsvis kommer jag göra mitt allra bästa i V8, men inom rallycrossen kör jag för en mästerskapstitel, säger William Nilsson i en pressrelease.

Rallycross bemästrar han då detta är sjätte året bakom ratten. Förra säsongen ställde bilproblem och strul till det för honom. Trots det gick han hem med ett SM-silver. Året innan utsågs Nilsson till Årets Junior och Årets Rallycrossjunior och vann slutligen RallyX Nordic och SM.

William i den svarta bilen på rallycross-banan.

William i den svarta bilen på rallycross-banan. Foto: Jakub Nitka/pressbild.

I år ligger fokus på internationell rallycross och under tiden kommer William Nilsson även ge sig an asfalten för Åhusbaserade teamet Memphis Racing.

– Det kommer bli jättespännande. Jag har aldrig kört något liknande tidigare och har hittills bara varit på ett test i bilen, så det kommer bli en utmaning. Även om mitt största fokus kommer ligga på RX2 så kommer jag självklart göra mitt bästa i V8 Thunder Cars, säger han och fortsätter.

– Det blir en oerhört rolig och bra erfarenhet. Även om det skiljer sig helt från rallycross är all bilkörning bra bilkörning. Först och främst siktar jag på att ta mig i mål, och det borde ju inte vara omöjligt. Sen tar vi det därifrån, säger William Nilsson och skrattar.

Den 27-28 april drar RX2-serien igång i Spanien. Därefter ska han tävla i europeiska länder för att slutligen avsluta i Sydafrika i början av november. V8 Thunder Cars börjar den 3-4 maj på Ring Knutstorp och slutar i början av oktober på Mantorp Park.

Foto: Jakub Nitka.

Fakta

William Nilsson #6

Ålder: 19 år

Bor: Tomelilla, Skåne

Team: JC Raceteknik och Memphis Racing

Klubb: Kungliga Automobilklubben (KAK)

Karriär: Började som 8-åring med gokart. Debuterade med rallycross i JRX 2013. 2019 tävlar han i RX2 Internationel Series och V8 Thunder Cars för första gången.

Meriter: RallyX Nordic-vinnare och svensk mästare i Supercar Lites, samt femma i RX2 International Series 2017. Utsågs till Årets Junior av tidningen Bilsport samma år. Tvåa i SM och fyra i RallyX Nordic 2018. Trea i SM och sexa i RallyX Nordic 2016. SM-fyra i Supercar Lites 2015 och JRX-silver i EM 2013.

Publicerad 09 April 2019 07:00