Maria Wihlborg, personalspecialist.

Maria Wihlborg, personalspecialist. Foto: Skurups kommun

Dags att söka sommarjobb: "Badet är mest poppis"

Flera verksamheter att välja mellan för årets kommunala feriearbetare

SKURUP.

Nu är det dags att söka feriearbete. Sökande kan välja mellan flera olika yrkesområden, men badet brukar vara mest populärt.

Av
Emma Brännman

Förra året utökade Skurups kommun antalet feriearbetsplatser från 30 till 45 för att möta söktrycket bättre. Det blev en framgång. Tidigare fick ungefär en tredjedel av alla sökande en plats.

Årets feriearbete kan sökas av personer som är födda 2004 och folkbokförda i kommunen. I sommar kan sökande välja mellan tre treveckorsperioder. Den första startar den 17 juni. Sökande får också kryssa för vilka yrkesområden de helst vill jobba inom och vilka orter de kan tänka sig.

– Platserna lottas sedan ut av personalutskottet. Då försöker man bejaka önskemål om tidsperiod i första hand, och därefter verksamhetsområde, säger Maria Wihlborg som är personalspecialist på Skurups kommun.

Sökande kan önska mellan till exempel bibliotek, fritidsgård, matlagning, park- och grönområden och lokalvård. Men badet är mest populärt.

– Jag är rätt så ny här, men har förstått att friluftsbadet sticker ut lite och är mest poppis. Där får man bland annat assistera vid simundervisningen, säger Maria Wihlborg.

Lönen är 56 kronor i timmen. Vissa verksamheter är större och kan erbjuda flera platser hela sommaren, medan andra är mer begränsade.

– När det handlar om så pass unga personer måste de ha en nära handledare på arbetsplatsen. Alla har inte möjlighet att erbjuda det hela sommaren, förklarar Maria Wihlborg.

Sista dag att ansöka är den 24 mars och det görs via kommunens webbplats.

Publicerad 10 March 2019 07:00