SD i Skurup vill bland annat att kommunen satsar på kameraövervakning.

SD i Skurup vill bland annat att kommunen satsar på kameraövervakning. Foto: Mostphotos.com

SD: "Gör din plikt, kräv din rätt"

Oppoitionsrådet bemöter kritik mot partiets förslag

INSÄNT. Svar på insändaren "SD har tagit poäng på att ljuga och svartmåla personer" publicerad i Lokaltidningen 4 februari.

Gör din plikt, kräv din rätt var länge något som var det normala inom svensk politik och som gjorde att vi har fått ett välfungerande välfärdssamhälle.

För många är detta självklart men tyvärr har det nya normala inom politiskt korrekta migrationsliberala kretsar snarare blivit att bara kräva mer och kräva mer till de många migrationsverksamheterna och alla som ifrågasätter det stämplas som rasister och främlingsfientliga.

Skurups kommun har idag en lång bostadskö till kommunens helägda bostadsbolag Skurupshem, samtidigt som staten och landets odugliga regering flyr från sitt ansvar mot de nyanlända och som staten nu väljer att genom lagstiftning tvinga kommuner ta emot vare sig det finns plats eller ej.

Då finns det ett antal lösningar och det tidigare rödgröna styret har valt att genom att låta nyanlända gå för i bostadskön och genom att kommunen hyr ut bostäder i andra hand, det som i folkmun blivit känt som gå-före-i-bostadskön-politik.

Vi inom Sverigedemokraterna anser att detta är emot kommunallagen som talar om att alla kommunens medborgare skall behandlas lika, denna politik ger nyanlända genom gå-före-i-bostadskön-politiken förmåner som vanligt folk inte har.

Med detta i minnet så har vi valt att föreslå att ”Staffanstorpsmodellen” utreds för Skurups kommun, där nyanlända placeras i husvagnar som första bostad. En husvagn är något som ett stort antal personer bor i och som fungerar bra, det är bara att besöka någon camping för att se att det fungerar. Med tiden så finns det inget hinder att när den nyanlände skaffat jobb och försörjning och bidrar till samhället skaffar sig en annan bostad som till exempel hyreslägenhet, bostadsrätt eller kanske ett eget hus.

Vad gäller insändarens övriga del om tryggheten i samhället så borde det räcka att läsa någon dagstidning eller se en nyhetssändning på TV då det nästan varje vecka är någon ny skjutning eller sprängning och att då bara prata om utmaningar så som de massinvandringspositiva partierna gör är en förolämpning mot vanligt hederligt folk.

Vi inom Sverigedemokraterna anser att Skurup bör satsa på kameraövervakningar och väktare så som vi motionerat om och också fått stöd för i delar av kommunfullmäktige, allt för att öka tryggheten för vanligt hederligt folk.

Detta måste ske innan vi får utanförskapsområden och no-go-zoner i Skurup så som det finns mer än tillräckligt av i storstäder i vår närhet.

Lars Nyström (SD), oppositionsråd

Publicerad 05 February 2019 08:52