Polisens kriminaltekniker på plats vid en fastighet utanför Hammenhög på tisdagen efter ett larm om en explosion och en brand. En man är nu bekräftad avliden.

Polisens kriminaltekniker på plats vid en fastighet utanför Hammenhög på tisdagen efter ett larm om en explosion och en brand. En man är nu bekräftad avliden. Foto: Scanpix/Ritzau Johan Nilsson

Man hittades död i brinnande uthus – misstänkt mördare anhållen

"Vi misstänker att det är mord alternativt dråp"

HAMMENHÖG.

Ett uthus har på tisdagen brunnit ner till grunden i Vallby. På platsen har en man påträffats död, en händelse som polisen nu utreder som misstänkt mord. En person har anhållits misstänkt för mord alternativt dråp.

Av
André Kvist

Ida Asplund Ådahl

En person ska ha påträffats död i samband med en misstänkt brand i Vallby som polisen larmades om vid 10-tiden på tisdagen.

En person ska ha anträffats skadad när polisen kom till Vallby, i närheten av Hammenhög. Vid 13-tiden bekräftades en man hittad död.

– Vi misstänker att det är mord alternativt dråp, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Polisen larmas till en bostad med anledning av en misstänkt brand i ett uthus vid klockan 10 på tisdagen. Platsen har nu spärrats av men övriga omständigheter är oklara.

Enligt SVT Nyheter Skåne rör det sig om en explosion av ett uthus som inträffade på tisdagsförmiddagen. De uppgifterna kan inte polisen bekräfta.

– Vi jobbar intensivt på platsen, vi hanterar det som en brandplats. Initiallt är det inget som tyder på att det ska ha skett en explosion, det verkar snarare som att det brunnit i det här uthuset.

Uppdatering.

En person är gripen i ärendet och ska nu förhöras.

– Jag kan bekräfta att en person är gripen i ärendet och ska förhöras, jag vet inte om det är påbörjat. Den personen är misstänkt för mord alternativt dråp, berättar Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral

Polisen är förtegen kring detaljer om den gripna personen eller hur denna är inblandad. Kriminaltekniker är fortfarande kvar på platsen vid klockan 15.30 och undersöker brottsplatsen.

Den misstänkta anhölls senare, det är en vuxen man.

Publicerad 05 February 2019 10:58