Lisen Bratt Fredricson är en maktfaktor inom hästvärlden.

Lisen Bratt Fredricson är en maktfaktor inom hästvärlden. Foto: Roland Thunholm

Hon är ridsportens mäktigaste kvinna

"Ser mig som en ledare"

VITABY.

Tidskriften Ridsport har utnämnt Lisen Bratt Fredricson till den mäktigaste kvinnan inom svensk ridsport. OS-ryttaren som driver tävlingsstallet Grevlunda med maken Peder har en rad engagemang och trivs när hon får påverka.

Av
André Kvist

För första gången har tidskriften Ridsport listat de mäktigaste kvinnorna inom svensk ridsport och avel. Syftet är att synliggöra kvinnor på tunga positioner och med starkt inflytande.

På första plats finns Lisen Bratt Fredricson som tillsammans med maken driver stallet Grevlunda i Vitaby. Hon är även delägare i Elmia Scandinavian Horse Show, engagerad i Ryttargatan och en av hästvärldens årliga höjdpunkter; Falsterbo Horse Show.

– Jag tycker om att kunna påverka och ser mig som en ledare, kommenterar Lisen Bratt Fredricson sin förstaplats till Ridsport.

Hon var hoppryttare på elitnivå fram till 2014 och deltog i OS i Sydney 2000 och i London 2012. Hon blev även svensk mästare inomhus i Helsingborg år 2000.

– Listan över de mäktigaste kvinnorna i ridsport-Sverige är viktig för att inspirera andra kvinnor att våga satsa på hästar, och då inte enbart som en hobby, säger Cecilia Stenshamn, chefredaktör på Ridsport.

Maktlistan topp 5

1. Lisen Bratt Fredricson

2. Antonia Ax:son Johnson - Ägare Lövsta stuteri

3. Agnes Fabricius - Vd Agria

4. Annika Tjernström - Generalsekreterare Ridsportförbundet

5. Maria Gretzer - Ordförande FEI:s Athletes' Committee

Källa: Ridsport.

Publicerad 31 January 2019 15:58