Tomtägare har fått nog av hundbajs.

Tomtägare har fått nog av hundbajs. Genrefoto: Mostphotos

Evert har tröttnat på hundbajs i trädgården – "Fastnar i gräsklipparen"

Hundbajs och skräp hamnar i trädgården på Lillgatan

SKURUP.

Boende på Lillgatan i Skurup har tröttnat på att deras tomt används som hundlatrin.
– Det fastnar i gräsklipparen och det luktar så in i, säger Evert Andersson.

Av
Emma Brännman

Evert Andersson har tröttnat på att förbipasserande använder hans tomt för att rasta sina hundar. Under våren och sommaren har han och hans fru vid flertalet tillfällen hittat hundbajs i sin trädgård. Vid ett tillfälle fick Evert Andersson syn på en kvinna som rastade två hundar på tomten och konfronterade henne.

– Jag frågade vad hon höll på med. Då svarade hon "Jag ska bara..." och gick sedan, utan att plocka upp efter hunden.

Han upptäckte den första bajshögen när han skulle klippa gräset i våras. Hans tomt gränsar till en liten gräsyta på Lillgatan i Skurup, där det är vanligt att folk går med sina hundar. Men oavsett om de hamnar på en privat tomt eller inte kan Evert Andersson inte förstå varför hundägare inte plockar upp efter sig.

– Det är svinaktigt. Det är klart att man ska plocka upp efter sin hund. Problemet är ju inte bara här, men det är väldigt otrevligt att få in det i sin trädgård. Det fastnar i gräsklipparen och det luktar så in i. Och tyvärr är det inte bara hundbajs utan även papper och annat skräp som folk slänger på marken som kommer in i vår trädgård, säger Evert Andersson.

Han har inte vidtagit några åtgärder än, men planerar gå till polisen om han lyckas fånga någon syndande hundägare på bild.

– Nu får det min själ vara stopp, äger Evert Andersson.

Publicerad 05 December 2018 07:00