Lena Holmberg, kökschef, och Monica Ek, restaurangchef, sköter verksamheten på Fars hatt.

Lena Holmberg, kökschef, och Monica Ek, restaurangchef, sköter verksamheten på Fars hatt. Foto: Privat

Nypremiär på klassiska vägkrogen – Fars hatt öppnar igen

Fastighetsägaren: "Det känns bra efter allt bry vi har haft"

SKURUP.

Fars hatt öppnar på nytt. I morgon, onsdag, är det nypremiär på den klassiska restaurangen utanför Skurup.

Av
Emma Brännman

Fars hatt har legat utmed E65 i ett trettiotal år. I början av 2017 drabbades restaurangen av en stor brand som totalförstörde byggnaden. Men restaurangen byggdes upp på nytt. I somras öppnades den igen, men fick stängas efter bara några dagar på grund av att lokalerna inte hade godkänts för restaurangverksamhet.

Nu ska alla papper vara i sin ordning och det är dags för nypremiär.

– Det känns bra efter allt bry vi har haft. Nu får vi prova oss fram och hoppas förstås att det ska gå bra för restaurangen. Många har ringt och undrat om vi inte ska öppna igen. Det är därför vi gör det. Folk tycker det är trevligt och det ligger bra utmed vägen, säger fastighetsägaren Dan Persson på Cityfastigheter i Skurup.

Lena Holmberg är restaurangens nya kökschef.

– Det är lite stressigt i huvudet just nu. Men det känns kul och positivt att vi öppnar i morgon. I början får vi känna oss fram och beroende på hur det går kan vi behöva ta in mer personal, säger Lena Holmberg.

Det är hon, tillsammans med en restaurangchef och ett ekonomibiträde som kommer att sköta verksamheten på plats. Och de börjar med lunchöppet klockan 11–15 alla dagar i veckan.

– Vi kommer att servera en buffé av husmanskost med hemlagat och hembakat. Framöver kan det även bli á la carte. Blir vi en kock till kommer vi att kunna pussla och erbjuda mer. Vi hoppas att vi ska få igång verksamheten ordentligt, att folk hittar hit och är nöjda med maten, säger Lena Holmberg.

Publicerad 06 November 2018 16:01