Annette Ask.

Annette Ask. Foto: Pressbild

Annette från Ystad kan bli Vägens hjälte

Av
Markus Celander

YSTAD. Ystadbon Annette Ask är en av tio finalister i Goodyears tävling Vägens hjälte.

När Annette och hennes man under en biltur på Österlen upptäckte en äldre kvinna gåendes mitt på en landsväg tog de in henne i bilen och skjutsade henne till sjukhus. Kvinnan mådde psykiskt dåligt och under vägen till sjukhuset var Annette uppmärksam på hennes tillstånd och försökte hålla henne vid gott mod.

– Många är för egoistiska i trafiken och stannar inte ens när de ser någon som kan vara i nöd. Vi såg flera bilar som bara körde förbi men för oss var det självklart att stanna och se om vi kunde hjälpa till. Även om hjälp inte alltid behövs är det viktigtaste att man stannar och försöker. Var själv den förändring du vill se i världen, säger Annette Ask i ett pressmeddelande.

Under sommaren har folk kunnat nominera sin finalkandidat och därefter har en jury valt ut tio finalister. Nu kan allmänheten rösta på sin favorit fram till den 15 november. Varje finalist får ett första hjälpen-kit, och den som får flest röster och därmed vinner tävlingen får ett presenkort på en resa till USA.

Publicerad 06 November 2018 11:29