Foto: Mostphotos.com/Creative commons

Kyrkogårdsbesökare hotade skjuta personal: "Aldrig upplevt något liknande"

Kyrkogårdsbesökare hotade att spränga kyrkan och skjuta personal

RAVLUNDA.

En man i 40–årsåldern är polisanmäld för olaga hot efter att ha hotat personal med att han skulle spränga kyrkan och skjuta personalen.

Det var i torsdags förra veckan som två vaktmästare på kyrkan fick ovälkommet besök. En man i 40–årsåldern dök upp vid grindarna in till kyrkogården med sin hund.

– Vi var två vaktmästare ute och jobbade på kyrkogården när vi fick syn på en man som kom in genom grinden med sin hund. Han gick med raska steg, berättar en av vaktmästarna.

Han berättar att mannen var irriterad över vaktbolagets skyltar som satt utanför toaletten.

– Han hade rivit av en bit av skylten från vaktbolaget och kom fram till oss och sa att om han såg den igen skulle han skjuta oss, berättar vaktmästaren.

Därefter gick mannen vidare in i vapenhuset och kom en stund senare tillbaka.

– Då hade han slitit ner ännu en skylt från vaktbolaget och sa till oss att han om han såg en skylt till skulle han spränga kyrkan, säger vaktmästaren.

Hur reagerade du då?

– Vi tänkte att det var något som var fel med honom. Man fick liksom inte någon direkt kontakt med honom. Jag blev inte rädd, men jag reagerade. Jag har jobbat här i 20 år och aldrig varit med om något liknande. När jag kom dagen efter och skulle öppna kyrkan tänkte jag ju att det kunde smälla till.

Mannen är nu polisanmäld för olaga hot.

– Mannen var allmänt agressiv och personalen upplevde ju det som obehagligt. Men i nuläget har vi inget att gå på. Det är ingen förundersökning inledd. Personalen får ha lite extra koll och ringa till polisen direkt om han kommer tillbaka, säger Birthe Parkhagen, kommunpolis i Simrishamn.

Publicerad 30 October 2018 10:14