Hästarna fick stå i fokus under runda.

Hästarna fick stå i fokus under runda. Foto: Mostphotos

Succé för Hästrundan

SJÖBO/ÖSTERLEN. För ett par veckor sedan gick den allra första "Hästrundan Österlen och grannar" av stapeln. Initiativet kom från Sjöbo och näringslivsutvecklaren Lena Ytterberg känner sig stolt efter evenemanget.

Mellan den 14 och 17 juni öppnade många hästgårdar i sydöstra Skåne upp för allmänheten och lockade med allt från ridning, ryktning, föreläsningar och andra evenemang i hästens tecken.

Initiativet kom under en företagarträff i början av året för de verksamma inom hästnäringen som Destinantion häst, ett leaderprojekt som syftar till att främja hästnäringen i Sydöstra Skåne, bjudit in till. Idén att skapa som en konstrunda fast för hästintresserade föll i god jord och ett intensivt arbete drog igång, berättar Lena Ytterberg, näringslivsutvecklare i Sjöbo kommun som minns det första mötet.

Under Hästrundan besökte hon flera aktiviteter och så klart även avslutningen och hästfesten, Grand final på Svabeholms Kungsgård i Kivik.

– Jag är så stolt över att det här initiativet kom upp och genomfördes. Hästrundan är pricken över i i vad hela projektet går ut på. Det måste få en fortsättning, det kan bli något stort tror jag. Det är ett riktigt hästmecka här nere, säger Lena Ytterberg.

Publicerad 21 June 2018 09:30