Jogges släpper ny EP med fyra spår på skånska.

Jogges släpper ny EP med fyra spår på skånska. Foto: Privat

Jogges satsar på eget material

SJÖBO. Bandet Jogges satsar på eget material när de släpper en digital EP med fyra spår.

Av
Fredrik Magnusson

Jogges har en lång erfarenhet av att spela ute med dans och coverlåtar, mest på privata tillställningar och fester.

– Vi testar våra obeprövade vingar när vi nu släpper eget material för första gången, säger Joakim Svensson som är kapellmästare i bandet.

Jogges har sin bas i Sjöbo men medlemmarna är spridda över flera delar av Skåne. Trots det är det främst i Göteborg som de spelat. Med nya EP:n vill de hitta mer spelningar på hemmaplan.

– Det är låtar på skånska och vi kommer att väva in dem i vår övriga repertoar. Vi har fortsatt skriva eget material så det kan bli en hel skiva i framtiden, säger Joakim Svensson.

– Låtarna visar på vår bredd med allt från dansband till pop. Vi hoppas det kan ge utdelning lokalt. Vi har haft vår bas i Sjöbo de senaste tio åren och hoppas EP:n kan göra namnet lite mer känt.

Jogges hade en viral hit 2014 då Joakim skrev en text om reflex som visats över 200 000 gånger på Facebook. De har också varit på Pride i Göteborg under allsången där och spelade då för en publik på 22 000 personer.

– Det var en härlig känsla och gav så klart mersmak.

Jogges håller musiken på en professionell hobbynivå, och är just nu nöjda med det.

– Det är där vi vill ligga men vi hoppas EP:n kan göra att vi kanske kan vara med på en allsång i Sjöbo. Vi har också gjort julkonserter i Malmö tidigare och det hoppas vi också kunna ta till Sjöbo.

Publicerad 22 January 2018 00:00