Laget som spelade i Elitserien 1997. Foto: Bosse Lasson

Laget som spelade i Elitserien 1997. Foto: Bosse Lasson

IFK Ystad debuterar på Spotify

Av
Anna Naxelius

YSTAD. "Så c'mon, c'mon, c'mon, lets go IFK,  var handbollsrefrängen på halva Ystads läppar våren 1997. Blir det come back hösten 2011? Nu går det i alla fall att nostalgidigga till "Lets Go IFK" och "Röd som dynamit" på Spotify.

– Mina barn spelar Let's go IFK på CD här hemma, så låten är aktuell för mig men jag trodde inte den var det för resten av världen, säger Urban Wangel, sångare och handbollsspelare i IFK när det begav sig.
Melody Records, där "Let's go IFK och uppföljaren "Röd som dynamit" är inspelade, skrev i våras avtal med Phonofile som levererar musik till digitala musiktjänster.

Oväntat och roligt
Sedan några veckor tillbaka finns därför handbollsdängorna på Spotify och I-tunes.
– Det hade jag inte en aning om, det var verkligen oväntat och roligt, säger Urban Wangel.
Periklesgrabbarna Lars "Lunkan" Lundgren och Anders Olsson skrev "Let's Go IFK" och hanbollspelaren och YRO-sångaren Urban Wangel, gav röst åt succén. IFK Ystad gjorde resten.
Redan 1995 hade de siktet inställt på att nå Elitserien från division två under enbart två säsonger – och lyckades. Under Roy Seiferts och Basti Rasmussens ledning och med Percy Nilssons plånbok värvades spelare som Tony Hedin och Pelle Käll till truppen och plötsligt var ingenting omöjligt.

Fick stå i rampljuset

Och trots att Urban Wangel missade de sista matcherna på grund av skada, fick han ändå stå rampljuset.
– Jag stod där i sporthallen och mimade till playback i svart kostym och en pastellfärgad skjorta, minns han och skrattar.

Publicerad 23 August 2011 09:00