SD Skurup har lagt en motion om att förbjuda

SD Skurup har lagt en motion om att förbjuda "huvudduk" på elever och personal i skolorna. Foto: Adobe Stock

Insänt: "Nu går det för långt med hur SD vill styra Skurup"

Insändarskribenten ställer sig frågande till förslag på förbud mot huvudduk

INSÄNT. Sverigedemokraterna i Skurup vill följa efter Staffanstorps förbud mot huvudduk. Nu går det för långt med hur SD vill styra Skurup med sin skadliga förbudspolitik. Följer sen Moderaterna med på samma linje i Skurup som de gjorde i Staffanstorp. Ja då är det verkligen illa.

Det är väl en sak med Burka, men vem av de små flickorna i Skurup bär burka eller slöja för ansiktet i skolan? Mig veterligt ingen. Men huvudduk är vanligt. Det kan man väl inte förbjuda småflickor med vilken orsak det än må vara. Idiotiskt så det förslår.

I Sverige, speciellt på landet, har kvinnor och även småflickor burit huvudduk genom alla tider. Ida i Emil i Lönneberga bar huvudduk för att nämna ett exempel. Det kan väl ändå inte ha undgått någon. Detta är historia men den vill Sverigedemokrater i både Staffanstorp och Skurup förbjuda. I Staffanstorp med Moderaterna som stöd.

De som röstade på Sverigedemokraterna har slutat tänka. Hur kan man rösta på ett parti som inte är demokratiskt samt vill försämra kvinnors rättigheter till sin egen kropp?

Rasistiska partier inom EU har mer och mer tagit makt och påverkan. I Danmark, Holland, Frankrike, Österrike, Ungern, Polen, Estland, Italien för att nämna några. Inte minst i Skåne med SD och i Skurup med hjälp av Moderaterna. Glömt är krig och elände. Glömt är människor som offrat sina liv för demokrati.

I Italien kommer Trumps medhjälpare Steve Bannon, rasist och högerpopulist, att starta en skola för högerpopulister vilket betyder rasåtskillnad. Lyckas han med det och att de högerpopulister i nämnda länder följer efter så är det verkligen illa. Då börjar förföljelser av oliktänkande att gälla. Då blir det krig.

Sätt stopp för SD som kommer att nedmontera svensk demokrati.

Helförbannad Skurupsbo

Publicerad 11 June 2019 07:00