Insändarskribenten ifrågasätter utredning om att placera nyanlända i husvagnar.

Insändarskribenten ifrågasätter utredning om att placera nyanlända i husvagnar. Genrefoto: Mostphotos.com

Insänt: "SD har tagit poäng på att ljuga och svartmåla personer"

Insändarskribenten undrar om Skurup ska bygga upp en kåkstad med husvagnar

INSÄNT. Sverigedemokraterna är Skurups största parti. SD fick flest mandat och därmed en av tre ordförande i kommunfullmäktige som nu styr i kommunen.

Det första SD vill göra är att förbjuda tiggeri och sätta nyanlända i husvagnar för att som dom säger visa en verklighetsförankrad bild av tillståndet i Sverige. Nu har SD-förslaget varit uppe i fullmäktige där SD yrkade bifall på sitt förslag. M såg sig positiva till förslaget. S och V samt L och C yrkade på avslag.

Tillståndet i Sverige är uselt enligt alla Sverigedemokrater. SD har tagit poäng på att ljuga och svartmåla personer och hela Sverige. SD:s påstående är falskt och inte sant.

Men detta är sant: "Jag känner inte igen ditt Sverige, Jimmie" (Expressen 1 februari 2019).

Skall Skurup bygga upp en kåkstad med husvagnar för att visa nyanlända hur vi har det i Sverige. Det kan ju inte handla om nyanlända svenskar i Skurups kommun.

Om inte politikerna/kommunen/kommunala bostäder klarat av att under många år förutse/förebygga bostadsbristen till kommunens egna invånare då kan dom ju inte heller förse nyanlända invandrare med lägenheter. Det är ju helt klart. Men det kan man ju inte skylla på dessa nyanlända invandrare.

Att skylla på lagar och köer och kostnader är ju ett dåligt försök att visa att man inte är kompetent. M har dessutom tagit på sig att granska alla andrahandskontrakt för nyanlända invandrare. Skall då dessa nyanlända kastas ut eller sättas i en kåkstad med husvagnar.

Dessutom finns det pengar till övervakningskameror också enligt M. Är det en uppgörelse med SD kan jag undra.

Är det Skurups framtid? Hinder, övervakning och murar. Är det det som det nya styret skall utveckla? Var finns framtidsvisionen?

Det är precis på samma sätt som fascism växer sig stark genom att smyga in odemokratiska rättigheter med lite i taget. Precis som i Ungern och Polen.

SD är inte ett demokratiskt parti. Jakten efter nyanlända främlingar har börjat.

Stackarn som sitter utanför ICA och tigger varje dag i ur och skur är ett bra exempel. SD snackar om att vilja fixa arbete till nyanlända. För ett tag sedan så kom det en helförbannad Skurupsbo och skällde ut killen som satt där. Han har ett plakat där det står "Jag vill ha arbete". Jag skämdes som människa när jag hörde honom skälla så otrevligt. SD har inte gjort ett skvatt men ett fett arvode tar dom ut.

Detta har ju inte hänt över en natt.

En undersökning har gjorts visade att Skurup har en av Sveriges sämsta hemtjänster. Det är dåligt. Det är lätt att skylla på de som styrde under förra mandatperioden. Men det handlar ju inte om dom utan vad ni hade kunnat åstadkomma som politiker. Många av er oavsett parti har ju ändå varit med i olika nämnder.

Med vänlig hälsning

Helförbannad Skurupsbo

Publicerad 04 February 2019 11:10