Kommunens högste politiker kräver besked om kameraövervakningens vara eller icke vara.

Kommunens högste politiker kräver besked om kameraövervakningens vara eller icke vara. Foto: André Kvist

Lång handläggning om kameror får kommunalrådet att ryta till

Weberg: "Stor frustration"

SJÖBO.

Ansökan om tillstånd att sätta upp kameraövervakning på Resecentrum har dröjt närmare ett år. Nu har kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) fått nog och kräver svar från Datainspektionen.

Av
André Kvist

Under lång tid har området kring Resecentrum i Sjöbo varit oroligt och kommuninvånare har uttryckt en oro att det varit otryggt. Under våren 2018 tog kommunstyrelsens beslut att skjuta till resurser för att ha ordningsvakter på plats.

Denna insats avslutades vid årsskiftet och samtidigt började man arbeta för att få till stånd kameraövervakning. Ansökan lämnades in februari men i mitten av december har fortfarande inget besked kommit. Något som fått Magnus Weberg (M) att kräva besked i en skrivelse.

"Det är med stor frustration som jag konstaterar att vi ännu inte fått beslut på Sjöbo kommuns tillståndsansökan om kameraövervakning kring Resecentrum i Sjöbo."

Att använda kameror istället för ordningsvakter är helt enkelt för att det är mer kostnadseffektivt. Området har under åren varit skådeplats för ett stort antal cykelstölder, låsanordningen på Resecentrum har saboterats upprepade gånger. Nyligen fick räddningstjänsten rycka ut till en misstänkt anlagd brand, skriver Weberg.

"Jag vill därför veta när vi kan förvänta oss ett beslut i frågan och varför har vi ännu inte fått något beslut angående ovan tillståndsansökan."

Publicerad 18 December 2019 09:15