Glada Räkan kommer fortsätta hålla öppet sommartid men när den stänger tar den nya bakfickan över.

Glada Räkan kommer fortsätta hålla öppet sommartid men när den stänger tar den nya bakfickan över. Foto. Privat

Populära båtrestaurangen öppnar bakficka tvärs över vägen

Kommer servera thailändsk husmanskost och räkor

SIMRISHAMN. Ägarna av båtrestaurangen Glada Räkan öppnar en bakficka efter årsskiftet. Den nya lokalen kommer komplettera båten i utbud och utseende. "Det blev snabba puckar när de tidigare ägarna tog beslut om att flytta", säger Tomas Wennerholm

Av
André Kvist

I maj 2018 öppnade Glada Räkan med nya ägare och efter ett omfattande renoveringsarbete. Tuk Sukanya Insoi och maken Tomas Wennerholm satsade på hälsosam thailändsk husmanskost och en förlängning av säsongen. Givetvis fanns räkor på menyn men den första tiden blev lite kaotisk.

– Det har varit en väldig cirkus. Vi blev inte informerade om att det inte fanns bygglov och det slutade med att vi sågade upp båten för att göra en nödutgång. Från besökare har det varit alltigenom positivt, både lokala gäster och turister, säger Tomar Wennerholm.

Restaurangbåten stängde för säsongen i mitten av september och under tiden har man arbetat fram en filial. Tvärs över gatan på Hamngatan 7 ska man öppna en bakficka som ska bli ett komplement till restaurangbåten. Denna kommer vara öppen när båten håller stängt.

– Det är en liten oas med enstaka bord och vi tänker använda samma menyn som på Räkan, plus lite till, och skapa en plats som igenkänningsbar.

Planen är att öppna senast i februari 2020 men det kan bli tidigare än så. De första besked från ägarna på sina sociala medier visar att det finns stort intresse från gästerna.

– Det tyder på att vi gör något rätt.

Var det planerat att ha denna bakficka så nära er båt?

– Vi har tittat på Ystad och andra ställen också men vi var mest sugna på den här lokalen just för att det är nära båten. Då blir det en land- och en båtbaserad restaurang, sedan blev det snabba puckar när de tidigare ägarna tog beslut om att flytta och vi tog över, säger Tomas Wennerholm.

När båten håller stängt så kommer Glada Räkans Bakficka hålla öppet och vice versa. Exakt när filialen öppnar återstår att se.

Publicerad 17 December 2019 11:24