Felicia Tolentino lämnar Ystad för Tjörnedala i månadskiftet mellan februari och mars.

Felicia Tolentino lämnar Ystad för Tjörnedala i månadskiftet mellan februari och mars. Foto: André Kvist

Hon tar över konstcentret på Österlen

"Med stor tillförsikt tar jag mig an detta uppdrag"

ÖSTERLEN.

Det är nu klart Felicia Tolentino blir ny verksamhetschef på Tjörnedala konsthall. Hon tillträder i början av mars nästa år.

Av
André Kvist

ÖSKG och Tjörnedala konsthall får ny chef nästa år. Susanne Lindblad har tidigare lämnat besked att hon lämnar för Moderna Museet i Malmö vid årsskiftet. Arvtagerskan blir Felicia Tolentino som senast kommer från Ystads konstmuseum där hon arbetat de senaste åren som intendent med ansvar för den permanenta samlingen.

– Det känns fantastiskt bra. Det är en stor förmån att i nära samarbete med ÖSKG:s medlemmar få fortsätta arbetet med att skapa en inspirerande och angelägen mötesplats för konsten i sydöstra Skåne. Med stor tillförsikt tar jag mig an detta uppdrag och jag ser mycket fram emot att träffa såväl konstnärer som besökare på Tjörnedala konsthall till våren, säger Felicia Tolentino.

Vad är din vision för framtiden?

– Jag hoppas på att kunna fortsätta det arbete som Susanne har inlett och gjort fantastiskt. Att verka lokalt och regionalt, nationellt och internationellt. Att fortsätta var betydande för konsten i sydöstra Skåne.

Var det ett självklart val att lämna Ystad konstmuseum?

– Nja, inte helt lätt. Det är ett väldigt fint konstmuseum med fantastiska medarbetare så det kändes svårt att lämna. Men samtidigt kommer finns många beröringspunkter mellan konstmuseet och Tjörnedala så den kontakten kommer jag fortsätta med.

Den 1 mars nästa år tillträder Felicia Tolentino sin nya tjänst.

Publicerad 16 December 2019 11:51